arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat
Beurtvaartadres en TransFollow

Fleetpoint

“Samen met Beurtvaartadres was de overgang in twee weken geregeld”
Zoeken, zoeken en nog meer zoeken! Het gebeurde bij Fleetpoint Transport te vaak dat er een papieren CMR kwijt was of dat de met de hand ingevulde gegevens niet goed te lezen waren. Naast veel frustratie kostte het zoekwerk onnodig veel tijd, verwarring en schade. Anno 2018 zou dat toch makkelijker moeten kunnen, dacht financial controller Ivo van der Laar.

Via een grote klant werd Fleetpoint gewezen op de e-CMR van TransFollow. Toen TANS ook met TransFollow ging werken, verdiepte de transporteur zich er verder in. Van der Laar: “We geloofden al in de digitale oplossing, maar keken op tegen de overstap van papier naar digitaal. Uiteindelijk hebben de ketenregisseurs van Beurtvaartadres die overstap voor ons perfect begeleid!”

Digitale stap vooruit

Fleetpoint uit Schijndel vervoert met 25 vrachtwagencombinaties voor verschillende automerken het transport naar de dealers in Nederland. Verder verzorgen ze in hun eigen werkplaats kleine reparaties en maken ze auto’s rijklaar. De onderneming is onderdeel van de Franse Groupe CAT.

Binnen de organisatie wordt de vrachtbrief veel gebruikt. Van der Laar: “Iedere combinatie heeft altijd één of meerdere vrachtbrieven, die tot voor kort werden uitgeprint en fysiek werden opgeslagen. Op zolder staan heel wat meters archief met papieren CMR’s. Intern was er behoorlijk koudwatervrees om met de CMR digitaal te gaan. De overstap moest goed verlopen, het bedrijf moest gewoon blijven draaien. Uiteindelijk is de overstap naar TransFollow samen met Beurtvaartadres en TANS snel en succesvol uitgerold. Nu willen we niets anders meer!”

Tijd over!

Planner Mark van der Aker plukt binnen Fleetpoint de meeste vruchten van de overstap naar de digitale CMR. “Ik heb ineens tijd voor het werk waarvoor ik eigenlijk betaald word. De eindeloze zoekexpedities naar papieren CMR’s zijn voorbij. Vroeger had ik wel een halve meter aan papier op mijn bureau liggen, nu zijn dat nog een paar velletjes voor bijzondere transporten. Kortom: het bespaart veel tijd, en het bedrijf geld!”

Als planner weet Van der Aker nu altijd waar een vracht is. “Mijn werk is een stuk overzichtelijker geworden: iedereen in de transportketen ziet realtime waar de vracht is en ik zoek veel eenvoudiger de status van een zending op. Verder geeft het de chauffeurs meer overzicht en vertrouwen.”

Succesvolle implementatie

Voor een succesvolle start met de digitale vrachtbrief moest de overstap soepel verlopen. Van der Aker: “Onze grootste uitdaging? Het meekrijgen van onze chauffeurs. Zij waren gewend om lekker door het papier te bladeren, terwijl ze nu scrollen in de TransFollow-app op hun smartphone. Ze waren in het begin hun eigen overzicht kwijt.”

Bij deze uitdaging bewees de ketenregie van TransFollow haar meerwaarde. Van der Aker gaat verder: “De ketenregisseur van Beurtvaartadres heeft onze chauffeurs persoonlijk wegwijs gemaakt in het systeem. Met vragen kunnen ze zich direct tot de ketenregisseur wenden. Hierdoor verliep de implementatie snel, succesvol en zorgvuldig. Verder werd de technische koppeling tussen TransFollow en ons TMS-systeem begeleid. Het verliep allemaal zo goed dat we na twee weken al helemaal zijn gestopt met de papieren CMR.”

Korte lijntjes

Bij Fleetpoint zijn ze blij met de korte lijntjes met Beurtvaartadres. Van der Aker: “Meestal heb je met één telefoontje de juiste persoon te pakken. Dit is zeker in de overgangsperiode van papier naar digitaal belangrijk. Dan wil je dat punten die minder soepel lopen snel worden opgepakt. Beurtvaartadres denkt met je mee binnen de mogelijkheden van TransFollow. Er wordt echt naar je geluisterd en feedback wordt meegenomen in nieuwe releases van de software.”

Aan het begin van zomer 2018 stapte Fleetpoint over op TransFollow en nu al is de e-CMR niet meer weg te denken. Het levert veel voordelen op. Dit vindt financieel manager Van der Laar ook: “Ik hoop dat de hele transportsector snel overstapt. Het maakt het werk zoveel makkelijker en minder foutgevoelig. Onze klanten vragen steeds vaker naar de voordelen van TransFollow voor hun eigen organisatie. Ik ben blij dat wij de stap al gezet hebben!”

Paul Knoop
Paul Knoop
Business Unit Manager Digitale vrachtbrief