arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat
GWH-bijlage Service

GWH-regeling motorrijtuigenbelasting wijzigt

Ontdek onze nieuwe service
Maakt u gebruik van de GWH-regeling voor de motorrijtuigenbelasting? Nu ontvangt u de factuurspecificatie nog op cd-rom. Dit stopt op 1 mei 2019. Vanaf dan is een digitale koppeling nodig met overheidsberichtenbox Digipoort. Zelf deze koppeling maken is prijzig en kost tijd. Beurtvaartadres heeft een eenvoudiger en voordeliger alternatief ontwikkeld: de GWH-bijlage Service. Vraag dit aan vóór 31 maart.

Wij maken de koppeling voor u

De GWH-bijlage Service is een initiatief van Beurtvaartadres, in samenwerking met haar partners TLN en evofenedex. Met deze service maken wij de koppeling met Digipoort voor u. Vervolgens ontvangt u de factuurspecificatie per e-mail. Zonder dat u hiervoor een eigen (kostbare) koppeling moet opzetten en onderhouden.

De specificatie ontvangt u in hetzelfde formaat als u gewend bent. De manier van verwerken blijft voor u dus gelijk. 

GWH-bijlage Service aanvragen: zo doet u dat

Vul vóór 31 maart het antwoordformulier in. Onze expert Matthijs van Rooijen neemt op werkdagen binnen 24 uur contact met u op. Hij stuurt u een offerte op maat toe.

Onderneem actie

De koppeling met Digipoort is noodzakelijk. Heeft u dit niet op 1 mei? Dan kunt u geen gebruik meer maken van de Grootwagenparkhouder-regeling (GWH). U ontvangt vanaf dat moment een aparte (papieren) motorrijtuigaanslag per voertuig in uw wagenpark. Dit betekent veel extra werkzaamheden voor uw administratie.

Digipoort

Digipoort is een ICT-dienst die het elektronische berichtenverkeer voor de overheid afhandelt. Met behulp van Digipoort worden berichten snel, veilig en betrouwbaar digitaal uitgewisseld tussen bedrijven en overheden.

Machtiging activeren

Kiest u voor onze GWH-bijlage Service? Dan is het noodzakelijk dat u Beurtvaartadres machtigt om de factuurspecificaties voor u te ontvangen via Digipoort. 

U ontvangt van de Belastingdienst een brief waarmee u de machtiging kunt activeren. Hiermee machtigt u Beurtvaartadres álleen voor het bij Digipoort ophalen van uw factuurspecificaties motorrijtuigenbelasting.

Digipoort GWH-bijlage Service

Kosten GWH-bijlage Service

De kosten van de GWH-bijlage Service zijn op jaarbasis en afhankelijk van het aantal (vracht)auto’s. 

Ledenkorting

Leden van TLN of evofenedex ontvangen 20% korting op het GWH-bijlage Service-abonnement.

Geef vóór 31 maart uw keuze door aan de Belastingdienst

Kiest u voor de GWH-bijlage Service of wilt u toch zelf de koppeling met Digipoort maken? Geef uw keuze vóór 31 maart door aan de Belastingdienst. Hierover heeft u in februari een brief ontvangen. Doet u dit niet dan kunt u geen gebruik meer maken van uw huidige GWH-regeling.

Heeft u vragen? Ik help u graag!

Matthijs van Rooijen
Matthijs van Rooijen
Customer service