arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Brexit: blijf scherp op de toekomst

Daar staat u dan als goede ondernemer, netjes alles voorbereid voor de Brexit die toch écht op 31 oktober zou komen! Maar helaas: er kwam weer uitstel. En nu zelfs verkiezingen. Zonde van uw tijd? Echt niet! Want hoe u het ook went of keert, de Brexit lijkt er ooit… te komen. Al weten we zelfs dat nu niet meer zeker!

Rondom de Brexit worden steeds weer nieuwe konijnen uit de hoge hoed getoverd. Frustrerend voor ondernemers die zich goed willen voorbereiden en graag hun focus op de ‘Brexit-toekomst’ leggen. Zonder dat we nu precies weten wat er ná 12 december gaat gebeuren, is mijn boodschap toch: blijf voorbereid en scherp op de toekomst.

Blijf het Brexit-nieuws volgen

Ik kan me goed voorstellen dat u ondertussen helemaal gek wordt van al het Brexit-nieuws. Het is ondertussen zo lachwekkend geworden: een aflevering van Monty Python is er niets bij. Helaas gaat het wel om serieuze zaken. Berekeningen van een schadepost van méér dan 80 miljard euro heb ik al voorbij zien komen. Het is dus écht wel ‘serious business’.

Daarom is het belangrijk om het Brexit-nieuws op hoofdlijnen te blijven volgen. Want het zou zomaar kunnen dat er weer interessante nieuwe ontwikkelingen komen, zeker rond de verkiezingen. Persoonlijk durf ik niet meer te zeggen waar het heengaat.

Deal, no-deal of zelfs een remain, het zou allemaal kunnen. Al roept Boris Johnson nu weer dat hij de ‘no-deal-optie’ naast zich neerlegt. Bij Beurtvaartadres blijven we het zeker ook voor u volgen. Zodra er belangrijk nieuws is dat u moet weten, hoort u het direct.

Pak de extra tijd!

Voor nu adviseer ik alle Nederlandse bedrijven die zaken doen met of via het Verenigd Koninkrijk: pak die extra tijd. Want nu er nog meer uitstel plus verkiezingen komen, hoor ik dat steeds meer ondernemers erop gokken dat de Brexit er helemaal niet meer komt.

Dit vind ik een gevaarlijke gedachte… Want nu is het juist niet het moment om achterover te leunen en af te wachten. Dus Pak de extra tijd: bereid uw voor en houd uw organisatie scherp.

Vragen?

Natuurlijk kunnen wij als Beurtvaartadres hierbij ondersteunen. Op deze pagina vindt u hier meer informatie over. Verder mag u ook altijd contact opnemen met mij of met één van mijn collega’s. Dit kan via rtaci@beurtvaartadres.nl