arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Brexit: hoe meldt u straks de im- en export bij de douane?

Recent trok Portbase, het gezamenlijke loket van de havens van Amsterdam en Rotterdam, aan de bel. Zij hebben hun digitale systeem helemaal ingericht op een eventuele harde Brexit. Echter hebben veel bedrijven die handelen met het VK nog niet de juiste koppelingen gemaakt. En dat baart zorgen: al enkele niet goed aangemelde vrachtwagens geven veel vertraging.

Zorgen die Beurtvaartadres deelt. Daarom is het belangrijk dat iedereen die handelt met het VK dit op tijd regelt. Dit kan nu eenvoudig met de aanvullende digitale modules van het aangiftepakket CustomsController van Beurtvaartadres. Hiermee weet u zeker dat het goed geregeld is. Dit geldt ook voor bedrijven die af en toe handelen met het VK.

Goed geregeld

Het is dus belangrijk dat u uw zending op de juiste manier aanmeldt. Voor zowel de import als de export met het VK is dit eenvoudig te regelen via de aangiftesoftware CustomsController van Beurtvaartadres. Daarvoor aanmelden is dan zo gebeurd. U verwerkt uw aangiften dan direct op de juiste manier in de software van de douane.

Dit is met name eenvoudig te regelen voor bestaande klanten van Beurtvaartadres. Zij werken al met CustomsController en hoeven alleen maar de aanvullende modules aan te vragen. Het is dan direct goed geregeld, zonder dat het u veel tijd kost of dat het hoge kosten met zich meebrengt. Het gaat alleen om de initiële kosten voor het implementeren van de nieuwe modules.

Nieuwe klanten

Uit de oproep van Portbase blijkt dat vooral kleine bedrijven die af en toe exporteren naar het VK, zich nog niet hebben aangemeld. Ook deze groep ondernemers staan wij graag bij vanuit Beurtvaartadres. Via onze aangiftesoftware en de bijbehorende modules is dit eenvoudig te regelen.

Amsterdam en Rotterdam zijn er klaar voor

De voorbereidingen van Port Community Systeem, het softwaresysteem van de havens, houden bijvoorbeeld in dat zaken digitaal worden afgehandeld. In plaats van dat er aan de grens documenten worden gecontroleerd. Afhankelijk van de lading levert dit een tijdswinst van vijf tot vijftien minuten per vrachtwagen op.

Digitaal wordt een geautomatiseerde check gedaan en daarna is er bij aankomst van een vrachtwagen bij de terminal geen langere wachttijd dan nu. Dit proces is namelijk niet nieuw. Na de Brexit worden dezelfde procedures gevolgd als bij vrachten vanuit bijvoorbeeld Azië en de VS. De gemakkelijke procedures en manier van werken gelden straks zowel voor import- als voor exportverkeer

Hulp nodig?

Wilt u meer weten over de ondersteuning van Beurtvaartadres en onze softwareoplossing CustomsController? Neem dan contact op met Ridvan Taci. Hij praat u graag bij. U kunt hem bellen of mailen op: 06 - 119 191 41 en rtaci@beurtvaartadres.nl.