arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

De zomer: komkommertijd? Of juist doorpakken!

In mijn vorige blog heb ik de loftrompet gestoken over het hoge serviceniveau van onze medewerkers (onze NPS). Dat vond ik wat om te vieren met onze klanten. Nu ben ikzelf helemaal niet van het strooigoed in deze wereld…. Vandaar de keuze om gewoon een (h)eerlijk stuk chocolade te trakteren.

Velen wilden dit met ons meevieren! Onze afdeling customer service kreeg het zelfs druk: “Hé waar blijft mijn traktatie?” was dan ook een veelgehoorde ‘klacht’. Dat soort ‘klachten’ hoor ik graag. Uiteindelijk bleek er ook wel begrip voor late leveringen van de Tony’s, want in een hittegolf je chocolade versturen sluit niet aan bij ons idee van service.

Bernadette

Uitdagingen aan de horizon

De vakantieperiode is aangebroken en daarmee de tijd om eens te overdenken wat voor uitdagingen er na de vakantie weer liggen. Hoewel wij heel graag iedereen aan de digitale vrachtbrief willen helpen, mag de service aangaande de papieren leveringen er niet onder lijden. Wij zien het als een uitdaging om dit zo lang mogelijk vol te houden en ook hier te bekijken of onze processen optimaler kunnen. Met optimaal bedoel ik dan vooral zonder afbreuk te doen aan: de kwaliteit, de snelheid, het assortiment en het milieu.

Die laatste is niet zo’n heel gekke uitdaging en vooral ook een actuele. Wij zien dat ook onze ketenpartners zich druk maken over het milieu en daardoor bezig zijn hun processen te optimaliseren. Gezamenlijk zijn er dan best stappen te maken. In het tweede deel van 2019 hopen wij significante stappen te zetten in het reduceren van plastic in onze verpakkingen!

Een ‘compensatiebos’

Daarnaast loopt ons project met ‘Trees-for-all’ prima: nog steeds planten wij voor iedere 50.000 verkochte formulieren een boom. We liggen op koers om binnen twee jaar een bos te hebben aangelegd.

Tot slot wordt het spannend rondom de Brexit. Onze CustomsController (dé douaneaangiftesoftware voor het mkb) is er klaar voor en ook hier is onze customer service op volle sterkte om de markt te bedienen. Ik heb er veel zin in en wens iedereen een mooie vakantie en alvast een goede tweede helft van 2019.