arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Digitale revolutie met TransFollow van Beurtvaartadres

DOOR: Imre Koenders, ketenregisseur TransFollow

Of ik het leuk vind om mijn kennis via een blog te delen met de transportsector? Deze vraag kreeg ik laatst. Omdat ik wel van nieuwe uitdagingen houd, zei ik natuurlijk direct ‘ja’. Ook omdat ik weet dat er genoeg is om te delen. Je denkt misschien: de transportsector, hoe moeilijk kan dat nu zijn?
Imre Koenders ketenregisseur TransFollow

"Vracht vervoeren van A naar B. Dat is toch geen hogere wiskunde? Nou, daarin vergis je je"

Daar kwam ik zelf ook achter toen ik na een aantal omzwervingen binnen de ICT in de transportsector terechtkwam.

Maar omdat we elkaar via mijn blog waarschijnlijk vaker ‘spreken’, zal ik me eerst even voorstellen. Ik kwam door mijn familie al vroeg in aanraking met computers. Daardoor is de ICT, in al zijn verschijningsvormen, de rode draad in mijn (arbeidzame) leven.

Een mooie ICT-reis

Mijn reis door de fascinerende ICT-wereld gaat van classic ICT-nerd tot projectmanager. Na mijn studie Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Groningen ben ik als consultant gaan werken voor de ‘top 50-bedrijven’ van Nederland. Van overheid tot banken, telecom, verzekeraars, pensioenfondsen en de energiesector.

Overal heb ik van bedrijfsculturen geproefd en zelf organisatievormen ervaren. Van kleinschalige stormachtig groeiende ondernemingen met een reus van een moedermaatschappij erachter, tot enorme ondernemingen in zwaar weer. Door deze grote diversiteit heb ik veel verschillende ICT-systemen en -architecturen gezien en weet ik dus overal wat van.

Ideale achtergrond voor Beurtvaartadres

Mijn ICT-reis als consultant heeft me de bagage geven die ik nu volop inzet in mijn rol als ‘ketenregisseur’ bij Beurtvaartadres. Belangrijk daarbij is om goed te kunnen schakelen tussen business en de ICT, en dat in alle lagen van de organisatie. Alle ervaringen die ik heb opgedaan, maken van mij een generalist die perfect past in de baan van ‘senior ketenregisseur’.

"Belangrijk is het om goed te kunnen schakelen tussen business en de ICT, en dat in alle lagen van de organisatie"

In mijn rol kom ik bij veel bedrijven over de vloer, van klein tot groot en met verschillende niveaus van automatisering. Van papier gestuurde organisatie tot bijna volledig geautomatiseerde bedrijven. En dat woordje ‘bijna’ doet het hem, de vrachtbrief is bij deze organisaties het laatste stukje ‘papier’. Daar komen wij vanuit Beurtvaartadres met TransFollow om de hoek kijken. Want als ik één ding heb ervaren, is dat geen enkele organisatie op precies dezelfde manier werkt.

Partijen samenbrengen

Als ketenregisseur help ik onze klanten bij het inrichten en begeleiden van het gehele digitale proces in de overstap naar de digitale vrachtbrief. Het is onze kunst om de papieren CMR vlotjes te verbouwen naar de digitale variant, de e-CMR van TransFollow.

Wij ontzorgen onze klant door alle betrokken partijen aan tafel te brengen en de dialoog op gang te brengen over de digitale vrachtbrief. Hiervoor leveren wij de kennis over inrichting en keuzes en de kapstok om deze digitale slag samen succesvol te maken. Verder leren wij weer van deze organisaties. Klantwensen nemen we serieus en worden zoveel mogelijk opgenomen in ons platform.

Kop koffie?

Ik hoop dat mijn blogs jullie inspireren. Zodat ze drempelverlagend werken en wij vanuit Beurtvaartadres samen met u het gesprek aan mogen gaan over de overstap van papier naar digitaal.

Ik laat snel weer van me horen!