arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat
Image

eCMR-protocol: wacht niet op de ratificatie van Duitsland, benut de voordelen nu al!

In veel Europese landen is het eCMR-protocol al geaccepteerd en geratificeerd, als aanvulling op het oude vertrouwde CMR-verdrag. Dit betekent dat u in veel landen als vervoerder al volledig papierloos kunt rijden met de eCMR. Alleen… één belangrijk land loopt nog achter: Duitsland. Denkt u nu: ik wacht nog wel met de digitale vrachtbrief TransFollow tot Duitsland ook ‘meedoet’? Nee hoor, dat is zeker niet nodig!

Toch zien we het regelmatig: Nederlandse vervoerders die op Duitsland rijden, wachten nog met de digitale vrachtbrief. Dit is zonde. De voordelen in de keten zijn veel groter dan alleen het vervangen van de papieren vrachtbrief. Sterker nog, deze voordelen zijn juist interessant als u op Duitsland rijdt.

Een klein stukje geschiedenis

In 2008 is het aanvullende eCMR-protocol toegevoegd aan het CMR-verdrag. Dit verdrag is op 11 juni 2011 in werking getreden. Het zorgt ervoor dat de digitale vrachtbrief aan dezelfde juridische eisen en standaarden voldoet als de vertrouwde vrachtbrief. Het is nu zaak dat alle Europese landen het eCMR-protocol ratificeren. En alleen die laatste stap heeft Duitsland nog niet (volledig) gezet. U mag namelijk wel al transito door Duitsland reizen met de digitale vrachtbrief (geheel papierloos).

TransFollow toch in Duitsland gebruiken

Dat de Duitsers nog niet overstag zijn, betekent niet dat de eCMR van TransFollow niet al te gebruiken is in Duitsland. U mag er gewoon mee rijden. Alleen heeft het nog niet dezelfde status als de papieren vrachtbrief. Die moet de chauffeur in Duitsland dus ook bij zich hebben voor de handhavers.

Naast papierloos rijden, zijn er meer belangrijke argumenten om met TransFollow te rijden. Want juist de transparantie en het realtime inzicht zijn innovatieve toevoegingen. Door de digitale vrachtbrief zien alle partijen in de supply chain waar de lading én de emballage zich bevinden. En dan niet alleen de exacte geografische locatie, maar ook de status van de zending.

U als vervoerder, verlader of eindklant weet met TransFollow precies waar in Duitsland de zending is en wanneer de levering verwacht wordt. De hele rit, van begin tot het einde, is direct inzichtelijk. Dus ook het stuk over de Autobahn. Ziet u de mogelijkheden al? U bespaart direct geld en administratieve lasten. Verder zorgt het voor meer vertrouwen in de hele keten. Juist deze punten zijn dé redenen om niet op de Duitsers te wachten. Zorg ervoor dat u helemaal up and running bent als onze oosterburen ook ratificeren!

Nieuws