arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Klant Beurtvaartadres vertelt in podcast over e-CMR van TransFollow

Transporteur H.N. Post & Zn is een TransFollow-gebruiker van het eerste uur. Het bedrijf was één van de eerste partijen in Nederland die met de digitale vrachtbrief ging rijden. Reden genoeg voor Carin ten Hage en Annefleur Lohman van Topsector Logistiek om voor hun mini-podcastserie over de digitale standaarden e-CMR en iSHARE bij directeur Dé Post langs te gaan.

De podcastserie is gemaakt voor het platform topsectorlogistiek.nl. Carin en Annefleur gaan op zoek naar verhalen uit de praktijk en gaan in gesprek met logistieke partijen die met vernieuwde digitale standaarden werken. Hier vind je de hele podcast.

Op bezoek bij H.N. Post & Zn

In de podcast gaan de dames op bezoek bij Dé Post, een van de huidige directeuren van het familiebedrijf. Als transporteur zijn ze vooral actief in het vervoer van bouwmaterialen en containervervoer. Ze hebben op dit moment 170 trucks op de weg en rijden voor het vervoer van bouwmaterialen alweer een aantal jaren met de e-CMR van TransFollow. Ze zijn met recht een ‘early adopter’ te noemen.

Dit past ook helemaal bij wat H.N. Post en Zonen uitstraalt. Het bedrijf loopt graag voorop en probeert de logistieke processen steeds verder te optimaliseren. In de podcast vertelt Dé dat ze bewust vroeg zijn gestart met de e-CMR. De grootste motivatie om over te stappen, was omdat klanten vroegen naar realtime inzicht in de zendingen. Vroeger duurde het soms wel twee tot drie weken voordat een papieren vrachtbrief bij de klant was. Daardoor kon er bijvoorbeeld pas later gefactureerd worden. Dat kan nu direct, realtime!

Nog meer in de podcast

Naast de aanleiding om te starten met TransFollow, gaat Dé in de podcast verder in op hoe zijn organisatie is meegegaan in de digitaliseringslag, wat TransFollow en de digitale vrachtbrief hem echt opleveren en wat de meerwaarde is voor de keten. Zo was het in het begin een behoorlijke uitdaging om iedereen mee te krijgen, maar nu kan niemand meer zonder. Het zorgt namelijk voor een hoop gemak en overzicht.

Verder geeft Dé antwoord op vragen als: wat hij voor de overstap moest doen? Welke hobbels kwam hij tegen en hoe overwon hij deze? Hoe is de samenwerking met andere partners in de keten georganiseerd? En, welke mooie resultaten levert het hem en zijn klanten op?

Blik op de toekomst

De grootste voordelen van de e-CMR zijn: papierloos rijden, beter overzicht en dat alle betrokken partijen realtime inzicht in een zending hebben. Dé ziet dat steeds meer partijen doorhebben dat papierloos rijden de toekomst is. Maar er is ook nog veel winst te behalen, zowel bij zijn eigen bedrijf als in de hele sector. Zijn toekomstvisie: papier verdwijnt. Daarom zijn advies: wees niet te bang en maak de weloverwogen digitale stap!

Benieuwd naar de hele podcast met onze klant Dé Post? Beluister ‘m op de website van topsectorlogistiek.nl.

Nieuws