arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Oekraïne ratificeert eCMR-protocol

Doet u zaken met Oekraïne? Goed nieuws: ook in Oekraïne is de digitale vrachtbrief nu rechtsgeldig. De regering heeft het eCMR-protocol geratificeerd. Dit betekent dat u nu ook papierloos over de Oekraïense grens kunt.

Met de ratificatie is de eCMR nog bruikbaarder en toegankelijker geworden in Europa. Daarom zeggen we tegen al onze Oekraïense collega’s: ‘Laskavo prosymo do klubu tsyfrovykh nakladnykh’. Of in het Nederlands: ‘welkom bij de digitale vrachtbriefclub’.

Andere landen

Oekraïne is het 27e land dat het protocol getekend en geratificeerd heeft. De eCMR is hiermee in een steeds groter deel van Europa rechtsgeldig te gebruiken. Op deze interactieve kaart zie je in één oogopslag welke landen het protocol al hebben getekend.

TransFollow ook in andere landen te gebruiken

Doet u zaken met andere landen waar het eCMR-protocol nog niet geaccepteerd en geratificeerd is (zoals Duitsland of Italië)? Dan zijn er ook nog andere mogelijkheden om de eCMR van TransFollow te gebruiken.

De hele rit, van begin tot het einde, is dan direct realtime inzichtelijk voor alle betrokken partijen. Alleen heeft de eCMR daar nog niet dezelfde status als de papieren vrachtbrief. Die moet de chauffeur in het betreffende land dus ook nog bij zich hebben voor de handhavers.

Nieuws

Paul Knoop
Paul Knoop
Business Unit Manager Digitale vrachtbrief