arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Terugblikken op ICT & Logistiek 2019

Wanneer je vanaf het Centraal Station in Utrecht richting de Jaarbeurs liep, was het niet te missen: ICT & Logistiek. Op 5, 6 en 7 november was het weer zover. Enthousiaste beursgesprekken en drukbezochte presentaties: Beurtvaartadres blikt graag terug op een geslaagde editie.
Beursbezoekers

In de stand van Beurtvaartadres was het een gezellige drukte. Onze collega’s stonden klaar om de bezoekers bij te praten over de ontwikkelingen op het gebied van de digitale vrachtbrief, douaneformaliteiten en import en export.

Geïnteresseerden hadden een 1-op-1-gesprek aangevraagd met onze TransFollow-experts. Een fijne zitplek, een goede kop koffie van onze barista en de vragen kwamen los. Zoals: ‘Wat kan TransFollow mijn organisatie opleveren?’, ‘Aan welke systemen kan ik TransFollow koppelen’ en ‘Hoe verloopt de implementatie?’

Gesprekken beurs

Ontdek de reacties van standbezoekers


De bezoekers hadden uiteenlopende redenen om in gesprek te gaan bij de stand van Beurtvaartadres. Voor de eigen organisatie, klanten of uit persoonlijke interesse. Lees de reacties van standbezoekers.

Paul Knoop

De kansen van de digitale vrachtbrief

Wat zijn de meest recente ontwikkelingen van de digitale vrachtbrief? Paul Knoop, Manager Digitale Vrachtbrief bij Beurtvaartadres, praatte elke dag de beursbezoekers bij tijdens een kennissessie in het ‘Samen van A naar Data-theater’. Want de digitale vrachtbrief is inmiddels een proven solution.

Met praktijkvoorbeelden schetste hij een beeld van de kansen voor bedrijven op de korte én middellange termijn. Een paar inzichten: de e-CMR is in steeds meer landen (binnen én buiten Europa) te gebruiken. En vervoert u gevaarlijke stoffen? Dan is de digitale vrachtbrief van TransFollow de enige e-CMR die u kunt gebruiken. Verder wordt er volop ingezet op nog meer integratie op Europees niveau en wordt synchromodaal vervoer onderzocht.

Ridvan Taci

Digitale afwikkeling douaneformaliteiten: nu én in de toekomst

Ook Manager Im- en Export Ridvan Taci gaf elke dag een presentatie. Hij nam de geïnteresseerden mee op een tijdreis. Terug naar het ontstaan van douaneformaliteiten, door naar het nu én natuurlijk: samen vooruitblikken op de toekomst.

De belangrijkste verwachtingen? Onder meer: compliancy is een must! De status van Authorised Economic Operator (AEO) wordt voor internationaal opererende bedrijven steeds belangrijker. Ook werd het toekomstig ideaal uitgelicht: een ‘data pipeline’ waarbij de IT-systemen van bedrijven binnen de internationale supplychain aan elkaar worden gekoppeld. Hierbij kan de douane direct meekijken.

Tevreden terugblikken

Tevreden terugblikken

Paul Knoop blikt tevreden terug op de beurs. “Op ICT & Logistiek hangt altijd een goede sfeer. We hebben veel interessante gesprekken gehad. Zo hebben we veel nieuwe mensen leren kennen én ook gesprekken gevoerd met bestaande prospects. Er was veel animo voor mijn presentatie, de zaal zat elke dag bomvol. Het is goed om te zien dat de e-CMR zo’n hot item is.”

Interessante dagen

'Rondzingen' in de markt

Ridvan Taci sluit zich bij Paul aan. “Het waren drie interessante dagen. En natuurlijk helemaal mooi: er zijn meerdere concrete aanvragen binnengekomen voor onze producten en diensten. Je merkt dat onze Servicedesk steeds meer ‘rondzingt’ in de markt. Hiermee bieden we bedrijven fullservice ondersteuning bij hun im- en exportzaken. Wat we vooral terughoren is dat we altijd direct klaarstaan voor klanten en dat we snel een duidelijk antwoord bieden. Daar zetten we ons natuurlijk ook volop voor in, zodat de klant meteen weer verder kan!”

Ontmoetingsplek

Beurtvaartadres, TLN en evofenedex: gezamenlijke ontmoetingsplek

Beurtvaartadres heeft elk jaar een eigen stand op ICT & Logistiek. Wat deze editie anders was: nu deelden we ook een ontmoetingsplek, samen met de brancheverenigingen TLN en evofenedex.

Samen van A naar Data

Samen van A naar Data

Waarom we dit doen? Samen vertegenwoordigen en adviseren we de gehele logistieke sector in Nederland. We slaan de handen ineen om de (digitale) samenwerking in de logistieke keten te optimaliseren en te stimuleren. Zo worden bedrijven toekomstbestendiger. Het gezamenlijke thema waarmee we ons op ICT & Logistiek presenteerden, was dan ook: ‘Samen van A naar Data’.

digitaal spel

Data goeroe of toch... digibeet?

Op de ontmoetingsplek konden bezoekers van gedachten wisselen over data en digitalisering in hun organisatie. Ook gingen ze aan de hand van een ‘ballenspel’ de discussie aan: ben ik een digibeet, digital wannabee, digital lover, digital native of zelfs een data goeroe?

Onderzoek digitalisering

Nationaal onderzoek: data en digitalisering in de logistiek

Om extra inzicht te krijgen in de (digitaliserings)wensen en behoeften van de sector, hebben Beurtvaartadres, TLN en evofenedex een gezamenlijke enquête opgezet: ‘Nationaal onderzoek data en digitalisering in de logistiek’. Lees de belangrijkste resultaten.

Bedankt!

Het Beurtvaartadres-team heeft genoten van de vele gesprekken die we met u mochten hebben. We hebben op ICT & Logistiek zelfs een mooie prijs in de wacht gesleept: de bezoekersmarketing award ‘meest aantal bezoekers totaal’. We zijn er trots op dat onze experts zoveel geïnteresseerden van informatie konden voorzien. 

Voor ons hele team zijn deze dagen de uitgelezen kans om u te spreken. Het is altijd interessant om nieuws en ontwikkelingen uit te wisselen. Dank daarvoor en hopelijk tot snel! 

Marcel, Imre, Michel, Robert, Ridvan, Paul John, Sebastiaan
Nieuws