arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Het ‘transportbos’ van Beurtvaartadres

Een bos in ontwikkeling
Bij Beurtvaartadres werken we samen met onze klanten aan een eigen ‘transportbos’. Een ‘transportbos’, ja dat leest u goed. In onze sector wordt nog steeds veel te veel met papier gewerkt, terwijl wij juist met de e-CMR geloven in papierloos rijden. Om al het papier dat nu toch nog wordt gebruikt te compenseren, planten wij bomen in het ‘transportbos’.

De afgelopen jaren hebben we alles wat je kan bedenken in een kantooromgeving gedaan voor een beter milieu. Hiervoor hebben we de ISO 14001-certificering voor milieumanagement.

In 2019 doet iedereen mee

Maar we willen nóg meer doen, en wel samen met onze klanten. Daarom compenseren we nu alle papieren vervoersdocumenten die bij ons worden besteld. Bomen voor papieren vervoersdocumenten, zeg maar! Hiermee zijn we begin 2019 gestart. Het principe is simpel. Bij iedere 50.000 papieren vervoersdocumenten die via ons gekocht worden, planten wij één boom in Nederland en één boom in Oeganda. We doen dus iets goeds op twee continenten.

Dus iedere Beurtvaartklant die via ons zijn papieren vrachtbrieven, certificaten of attesten bestelt, doet mee. Halverwege 2019 hadden we al een mooi perceel gevuld. En de verwachting is dat we in Nederland binnen twee jaar ons eigen ‘transportbos’ hebben, waar lekker gewandeld, gerecreëerd en van de natuur genoten kan worden. Toevallig ligt het bos om de hoek bij ons kantoor in Nootdorp.  

Als Beurtvaartadres vinden we het leuk dat er een bos ontstaat waar wij als hele sector trots op mogen zijn. Maar eerlijk is eerlijk… wij zijn er nog trotser op als het bos niet helemaal vol komt te staan, want dan is papierloos rijden écht de standaard geworden. En dat is nóg beter voor het milieu. Hoe het de komende jaren precies verder gaat met ons bos? Wij houden het voor u bij en vertellen er graag meer over!

Wie plant de bomen?

Voor het ‘Transportbos’ werken we samen met Trees for All. Deze stichting heeft het CBF-keurmerk en is daarmee een erkend goed doel. Zij planten bomen om daarmee CO2 -uitstoot te compenseren. Zo investeren we samen in de aanleg van nieuw bos én de bescherming van bestaand bos. Tevens leveren we samen met de transportsector een positieve bijdrage aan het klimaat.

Geïnspireerd geraakt? Iedereen kan via Trees for All zijn CO2-uitstoot compenseren. Bijvoorbeeld uw vliegreis naar uw vakantiebestemming van afgelopen zomer. Op de website van Trees for All leest u er meer over!