arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

ICT & Logistiek: ontdek hoe ketenregie hét verschil maakt!

De digitale vrachtbrief van TransFollow wordt door steeds meer partijen in de sector omarmt. Op ICT & Logistiek zal er veel interesse voor TransFollow zijn. Een belangrijke schakel in een succesvolle TransFollow-start is de ketenregie. Hiermee maken alle partijen in de logistieke keten een goede start met TransFollow.

Binnen Beurtvaartadres is Imre Koenders actief als ketenregisseur. Op ICT & Logistiek verwacht hij veel vragen over deze unieke dienstverlening. En terecht: “Overstappen naar TransFollow doet u niet in een middagje. Het brengt de nodige procesveranderingen met zich mee, bij uzelf en bij de partners in de keten. Wij helpen bij het inrichten en begeleiden van dit proces. Dat noemen we ketenregie!”

Wanneer is hét moment om met de digitale vrachtbrief te starten?

Imre: “Dit is hét moment om te starten met de digitale vrachtbrief. TransFollow heeft zich bewezen, verschillende partijen plukken er al de ‘digitale vruchten’ van. Over de inrichting en toegevoegde waarde van de ketenregie is veel te vertellen op ICT & Logistiek. Juist omdat onze dienst uniek is en meegroeit met TransFollow. Zo blijft u vooroplopen.”

Wat verwacht je van ICT & Logistiek?

“Ik verwacht dat veel bezoekers bij onze stand komen ‘snuffelen’. Ze willen graag weten welke kant het opgaat met de digitale vrachtbrief en TransFollow. Ze zijn benieuwd naar de successen en ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Ik merk dat relaties regelmatig voor TransFollow kiezen vanwege de CO2-reductie. Het klimaat is hip, dus voor velen is dat een belangrijke overweging.”

“Ook verwacht ik veel vragen over hoe ketenregie en de bijbehorende ketensupport er in de praktijk uitziet. Het is namelijk een maatwerktraject toegespitst op de vraagstukken en uitdagingen van een organisatie. We staan voor totale ontzorging, zeker tijdens de implementatie en de eerste periode daarna. Ketenregie zorgt ervoor dat de digitale implementatie goed verloopt. Terwijl we met ketensupport echt aanwezig zijn op de werkvloer. Onze collega begeleidt het proces, is troubleshooter en traint de medewerkers en eventueel de aangesloten klanten.”

Ga je zelf ook nog rondkijken op ICT & Logistiek?

“Ja natuurlijk, dat is een van de leukste dingen van ICT & Logistiek. Even kijken bij andere partijen hoe ze ervoor staan en hoe ze zich hebben ontwikkeld. Het is interessant dat er steeds meer partijen van buiten de traditionele logistieke sector de markt op komen. Zij brengen nieuwe inzichten en ontwikkelingen. Ik kijk vooral rond in de ‘slimme hoek’. Dat spreekt mij als ICT-deskundige het meeste aan!”

Wat zijn de voordelen van de 1-op-1-gesprekken?

“We verwachten de nodige belangstelling voor TransFollow en ketenregie. Andere jaren was het altijd druk bij onze stand. Daarom kunt u vooraf al een gesprek met een van onze specialisten inplannen. Dan weet u zeker dat we genoeg tijd voor u hebben! We zien u graag op onze stand tijdens ICT en Logistiek. De koffie staat klaar!”