arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Ik wil als verlader gaan werken met TransFollow

Bent u verlader en denkt u erover om over te stappen van de papieren vrachtbrief naar de digitale vrachtbrief TransFollow? Beurtvaartadres helpt u vanuit haar kennis en ervaring bij deze overstap. Ontdek 5 veelgestelde vragen over TransFollow plus de antwoorden hierop.
Verlader, TransFollow

5 veelgestelde vragen

1. Welke rol heeft de verlader bij de digitale vrachtbrief?

In de praktijk is de verlader vaak de partij die vanuit zijn eigen systeem de digitale vrachtbrief indient op het TransFollow-platform. Hij wil zijn spullen zo efficiënt en snel mogelijk van A naar B brengen. Daar kan TransFollow een grote bijdrage aan leveren. Zo weet u bijvoorbeeld altijd waar uw zending is.

2. Waarom is TransFollow juist voor de verlader interessant?

Allereerst wil de verlader inzicht in de kwaliteit van zijn transport. TransFollow helpt bij het beantwoorden van de volgende vragen gedurende het transport: “Komen mijn goederen onbeschadigd aan?” “Waar bevinden deze zich?” “Wie heeft er voor de ontvangst getekend?” “Komt er emballage mee terug?”

Daarnaast is het voor de verlader waardevol om zijn emballagestromen inzichtelijk te maken. TransFollow kan eenvoudig samenwerken met uw bedrijfssysteem dat emballage registreert (denk aan Bexter met Avalanche). Hierbij levert TransFollow de data aan. Uw bedrijfssysteem kan deze data vervolgens verwerken en de emballagestromen inzichtelijk maken en optimaliseren. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden.

3. Wat is voor de verlader het grootste voordeel van TransFollow?

Door de digitalisering optimaliseert u uw transport- en bedrijfsprocessen verder. Als Beurtvaartadres in gesprek komt met verladers, vragen we ze kritisch te kijken naar al hun transporten. Dan weet u waarschijnlijk al snel waar de verbeterpunten zitten. Deze punten vormen het uitgangspunt voor de verbeteringen die we met TransFollow gaan bewerkstelligen.

Zo worden de partijen die via TransFollow bij het transport betrokken zijn onder meer eerder en vollediger geïnformeerd. Alle informatie (bijvoorbeeld foto’s, pakbonnen en commentaar van de chauffeur) is makkelijk opvraagbaar. Alle partijen die bij het transport betrokken zijn, krijgen dezelfde informatie. Dit zorgt ervoor dat er minder onduidelijkheden zijn over de inhoud van de vrachtbrief én dat eventuele vragen sneller beantwoord kunnen worden. Dus: geen slecht leesbare of onvolledige handmatige aantekeningen meer.

4. Wat vraagt het van de verlader om met TransFollow te gaan werken?

Als de verlader zelf de vrachtbrieven gaat maken, koppelt hij samen met Beurtvaartadres zijn bedrijfssysteem eenvoudig aan TransFollow. Deze implementatie vraagt om een kleine investering. De volgende stap is het creëren van ‘de TransFollow-beleving’ in uw bedrijf, zodat de digitale vrachtbrief goed gaat landen. Beurtvaartadres zal de verlader in dit proces adequaat begeleiden, totdat TransFollow naar wens in gebruik genomen is. Dit gebeurt met zogenoemde ketenregie.

5. Waarom wachten verladers soms nog even met de overstap naar TransFollow?

Beurtvaartadres hoort regelmatig van verladers: “Mijn vervoerder kan dit nog niet.” De vervoerder zegt omgekeerd vaak: “Mijn verlader vraagt dit nog niet van mij.” Terwijl TransFollow eenvoudig veel voordeel kan opleveren, voor beide partijen. Het loont dan ook om met uw vervoerder samen om tafel te gaan en u te laten informeren.

TransFollow in de praktijk

Tot slot nog een voorbeeld van een verlader die met de hulp van Beurtvaartadres TransFollow succesvol in gebruik heeft genomen: een klant had voorheen een onnodige kostenpost van meer dan €50.000 aan emballage. Door TransFollow te gebruiken weet dit bedrijf nu precies waar de emballage zich bevindt, door wie het is afgetekend en wat er retour komt (of had moeten komen). Een voorbeeld van hoe de inzet van TransFollow al snel een grote impact kan hebben.

Lees meer

Ontdek ook de andere delen van deze serie:

Paul Knoop
Paul Knoop
Manager Digitale vrachtbrief