arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Ik wil als vervoerder gaan werken met TransFollow

Bent u vervoerder en denkt u erover om over te stappen van de papieren vrachtbrief naar de digitale vrachtbrief TransFollow? Beurtvaartadres helpt u vanuit haar kennis en ervaring bij deze overstap. Ontdek 5 veelgestelde vragen over TransFollow plus de antwoorden hierop.
Vervoerder, TransFollow

5 veelgestelde vragen

1. Welke rol heeft de vervoerder bij de digitale vrachtbrief?

Met de digitale vrachtbrief zorgt de vervoeder er onder meer voor dat hij direct voldoet aan de juridische eisen die gesteld zijn aan goederenvervoer.
Afhankelijk van de verlader kan hij ook de partij zijn die de digitale vrachtbrieven maakt.

2. Waarom is TransFollow juist voor de vervoerder interessant?

Met de digitale vrachtbrief borgt de vervoerder dat hij zijn transport naar tevredenheid van de klant heeft uitgevoerd. Op het moment dat een chauffeur de digitale vrachtbrief aftekent, is deze direct beschikbaar voor alle aangesloten partijen op de vrachtbrief.

3. Wat is voor de vervoerder het grootste voordeel van TransFollow?

Dat is tijdwinst. Traditioneel gaat de getekende papieren vrachtbrief eerst terug naar kantoor en vervolgens naar de klant (waarna de betaling volgt). Door het gebruik van TransFollow is dat voorbij. Chauffeurs kunnen sneller hun vrachten afhandelen. Want TransFollow zorgt ervoor dat overal en altijd het tijdstip, de locatie en de datum van aftekening worden vastgelegd. 

Ook alle bijbehorende informatie over het transport is inzichtelijk voor de hele keten. Chauffeurs hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om direct bij de digitale vrachtbrief foto’s en opmerkingen te plaatsen, zoals bij schade of het meenemen van extra emballage.

4. Wat vraagt het van de vervoerder om met TransFollow te gaan werken?

De vervoerder wil vaak zijn TMS-systeem koppelen aan TransFollow om van daaruit de digitale vrachtbrieven toe te wijzen aan zijn chauffeurs. Dit is een grote meerwaarde omdat de chauffeurs de digitale vrachtbrief altijd direct kunnen bekijken en aanpassen. Dit kan via de gratis app of via een integratie in hun mobiele boordcomputer.

Daarnaast is het belangrijk dat chauffeurs weten hoe TransFollow werkt. Al deze zaken kan Beurtvaartadres verzorgen: we denken met u mee, helpen keuzes te maken en zorgen voor de integratie en benodigde training.

5. Waarom wachten vervoerders soms nog even met de overstap naar TransFollow?

Vervoerders roepen nog geregeld: “Mijn verlader vraagt dit nog niet van mij.” Maar de realiteit is: ook in de logistieke keten maakt papier plaats voor digitaal. Ondertussen omarmen steeds meer grote verladers TransFollow. Dit betekent dat de digitale vrachtbrief bezig is aan een opmars en snel de nieuwe standaard wordt in de logistiek.

Het advies van Beurtvaartadres is dan ook: trek hier samen met de verladers in op. En ook u kunt het onderwerp aanhalen bij uw verlader. U geeft als vervoerder een krachtig signaal naar uw klanten, namelijk: dat u innovatief onderneemt.

TransFollow in de praktijk

Veel chauffeurs maken vandaag de dag al gebruik van TransFollow. De afhandeling is snel en eenvoudig. Beurtvaartadres merkt dat chauffeurs ook de flexibiliteit erg handig vinden. “Schade? Die kan ik registreren.” “Lang moeten wachten voor het lossen? Dit kan ik melden op de vrachtbrief.” Ook is er de mogelijkheid om de vrachtbrief te accorderen zonder akkoord van de wederpartij. Zo kan een chauffeur zijn vrachten lossen én aantonen waar en wanneer hij dat heeft gedaan. Kortom: niet langer dat papiertje tussen de pallet steken in de stromende regen.

Lees meer

Ontdek ook de andere delen van deze serie:

Paul Knoop
Paul Knoop
Manager Digitale vrachtbrief