arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Nieuwe inzichten op het Nationaal Douanecongres

Afgelopen donderdag was het weer tijd voor het Nationaal Douanecongres. Net als voorgaande jaren deelden specialisten uit de sector hun kennis en inzichten over import en export. Natuurlijk waren de specialisten van Beurtvaartadres hierbij ook aanwezig. Zij kijken terug op een interessante en geslaagde middag.

Het WTC in Rotterdam was op 3 oktober the place te be voor iedereen die graag wil weten waar het heengaat in douaneland. Onderwerpen waar volop over gesproken werd, waren natuurlijk de Brexit, de verdere digitalisering van de aangiftestromen en de overstap naar DMS.

Nieuwe inzichten delen én opdoen

Het Nationaal Douanecongres is ook een belangrijk plek om te netwerken en informatie met elkaar te delen. Voor onze import- en exportexperts is het dan ook interessant om vakgenoten bij te praten en nieuwe inzichten op te doen. Verder kwamen er genoeg vragen uit de sector en van vakgenoten voor onze specialisten. In de gesprekken bij onze stand ging het vooral over de digitale vooruitgang en de omzetting van processen.

Gespecialiseerd vangnet

Er is de laatste tijd op import- en exportgebied veel gebeurd. Vooral de digitale voortuitgang wordt geroemd. Daarnaast gebeurt er veel in Europa. Het is soms moeilijk om goed te zien waar nieuwe wet- en regelgeving precies heengaat en wat internationale ontwikkelingen brengen. Dat zorgt voor vragen en brengt onzekerheid. Ondernemers in de sector willen graag duidelijkheid en een ‘gespecialiseerd vangnet’ om op terug te vallen als zaken complex dreigen te worden. De im- en export Servicedesk van Beurtvaartadres biedt dan voor veel partijen een mooie oplossing.

Kennissessie

Naast het persoonlijke contact en onderling ervaringen uitwisselen waren er ook veel interessante kennissessies en presentaties. Deze sessies werden verzorgd door de douane en aangesloten partners. In deze sessies werden de deelnemers over de nieuwste ontwikkelingen bijgepraat. Vooral de sessie ‘Handhavingsvisie van de douane: terugblik en toekomst’, werd goed bezocht.

Terugblik

Houd de vinger aan de pols

De handhavingsvisie gaf een duidelijk beeld waar wij als sector vandaan komen en waar we naartoe gaan. Hierin werd ook duidelijk dat het internationale speelveld rondom import en export complex is. De boodschap: er is veel gebeurd, en er staat nog veel te gebeuren. Helaas gaan sommige zaken langzamer dan gehoopt of gedacht. Maar we gaan wel vooruit! Het advies dat eruit kwam, was: bereid u voor en houd de vinger aan de pols. En zoek waar nodig naar een kennispartner die u bij kan staan met raad en daad!

Tevreden terugkijken

Beurtvaartadres kijkt met volle tevredenheid terug op het Nationaal Douanecongres. Er zijn mooie contacten gelegd en we hebben met vakgenoten gespard en bijgepraat over de (digitale) vooruitgang in onze sector. Een leuk pluspunt is dat we veel collega’s in de sector van nieuwe ideeën, inzichten en adviezen konden voorzien. Ook benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Onze experts staan voor u klaar!

Nieuwe inzichten op het Nationaal Douanecongres

Ridvan Taci
Ridvan Taci
Manager sales import en export