arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Top 100 onderzoek: data wordt logistieke spil

Iedere zomer doen Buck Consultants International en Logistiek.nl een marktonderzoek in de logistiek. Een belangrijke bevinding voor 2019: een kwart van de logistiek dienstverleners investeert gericht in verdere digitalisering, waaronder TransFollow.

Alle resultaten van het onderzoek zijn door Buck Consultants International en Logistiek.nl uitgewerkt in een uitgebreid artikel op logistiek.nl. De resultaten geven een goede afspiegeling van de trends in de markt en zijn per jaar te vergelijken. Duurzaamheid en data zijn actuele thema’s. Andere punten die aan bod komen zijn personeelstekort, volumes, innovatie en circulaire industrie.

Data steeds belangrijker

De Nederlandse transportondernemers hebben het afgelopen jaar minder in innovatie geïnvesteerd. Tocht word er juist extra tijd en aandacht gegeven aan de verdere digitalisering van de sector en de toepassing van data hierbij. Samen met de verdere opkomst van robotisering worden van deze innovaties het meeste verwacht. Een kwart van de logistiek dienstverleners investeert hier dan ook gericht in, zoals in data-uitwisseling, TransFollow en big data.

Dit sluit aan bij de markttrend waarbij data steeds meer de spil wordt waar het in logistieke bedrijven om draait. Slim gebruik van data biedt logistieke dienstverleners de kans om met monitoring en data-analyse een strategisch partner te worden van verladers. Juist voor het verder optimaliseren van het logistieke proces en uiteindelijk de hele transportketen.

Toekomstmuziek

De verdere omarming van data schept volop nieuwe kansen. Wel is het belangrijk dat de data goed inzichtelijk worden gemaakt en op de juiste manier worden geïnterpreteerd. Alleen dan lossen innovaties als data-uitwisseling, TransFollow en big data hun belofte voor de volle honderd procent in. Daarom wordt er steeds meer tijd en energie gestoken in de implementatie van nieuwe systemen, data-analyse en de scholing van het personeel.

Meer informatie

Het hele artikel over het onderzoek leest u op logistiek.nl. Meer informatie over de digitale vrachtbrief en TransFollow ontdekt u op onze website.

Meer weten? neem contact op

Kees Baardman
Kees Baardman
Business analist