arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

TransFollow: verliezen is winst

DOOR: Paul Knoop sales manager TransFollow

Vanuit mijn salesrol kom ik bij veel verschillende bedrijven over de vloer. Direct bij binnenkomst krijg ik vaak al de essentiële vraag: hoe kom ik van mijn papieren vrachtbrief af? En één van de volgende vragen is dan: maar kan ik de digitale vrachtbrief straks ook nog printen? Terwijl in deze situatie juist geldt: ‘verliezen is winst’. Ik leg u graag uit waarom.
Paul Knoop sales manager TransFollow

Dat de transportsector ook digitaal gaat, staat vast. Toch gaat het verlies van het papiertje dat de vracht vergezelt, veel mensen aan het hart. Het is net als elke andere gewoonte: het zit verankerd in het bewustzijn van de gemiddelde ‘logistiekeling’.

Want iedere papieren vrachtbrief heeft zijn eigen levenscyclus. Hij ziet bij het uitprinten op kantoor voor het eerst het levenslicht. Daarna gaat hij mee met de vracht. Onderweg wisselt hij het liefst nog zo’n 132 keer van hand. Tot het doel is bereikt: het veilig en verantwoord begeleiden van zijn vracht. Het is dan ook niet het papiertje wat men ziet als een mogelijk verlies: het is de flexibiliteit van dat papier.

TransFollow juist extra flexibel

De vrees voor het verlies aan flexibiliteit is onterecht. Het mogelijke verlies wordt juist extra winst. U krijgt er namelijk veel extra digitale flexibiliteit voor terug. Denk hierbij aan voordelen als het eerder ontvangen van informatie of specifieke informatie over de vervoerende partij die uw vracht bij zich heeft.

Een volgende stap voor u als bedrijf is om eens te filosoferen over de voordelen van het eerder beschikbaar hebben van uw vrachtinformatie. En dan niet alleen bij u, maar bij alle partijen in uw keten.

Een overstap naar TransFollow gaat niet zozeer om het verlies van papier, maar om het digitaliseren van alle gegevens rondom je transport. Dat biedt voordelen. De praktische kant van het verhaal: de vrachtbrief kan niet meer zomaar wegwaaien, verregenen, blijven steken op een pallet of simpelweg ‘nog wel ergens op kantoor liggen’.  

Voordelen te over

De data van uw zending zijn voor u op elk moment toegankelijk via het TransFollow-platform. U kunt dus geen data meer verliezen en u voegt eenvoudig bijlages toe aan uw digitale vrachtbrief. Dus ook andere papieren stromen (zoals pakbrieven en weegbonnen) koppelt u zo digitaal aan de vrachtbrief.

Ook verliest u geen betalingen meer (“Ik wil wel eerst de getekende vrachtbrief zien.”) Verder kunt u op elk gewenst moment de juiste vrachtbrief tevoorschijn toveren als dat nodig is. Bijvoorbeeld bij een onterechte claim. In mijn ogen zijn deze voordelen alleen maar winst en juist geen verlies!

Kop koffie?

Natuurlijk ontdekt u deze voordelen ook als u met ons in gesprek gaat. Maar het is goed om hierover op voorhand alvast wat na te denken. Zo halen we samen nog meer uit TransFollow. Want ‘verliezen is winst’, zeker met TransFollow.
 
Ik, of een van mijn collega’s, komen graag bij u langs om samen te bekijken hoe TransFollow het beste past bij uw organisatie. Ik ben bereikbaar op 06-462 781 73.

Paul Knoop
Paul Knoop
Manager Digitale vrachtbrief