arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

UK-pilot met TransFollow succesvol verlopen

Dit voorjaar is een bijzondere pilot afgerond met de e-CMR TransFollow. Het was de eerste keer dat de digitale vrachtbrief werd gebruikt bij een transport richting de UK. In de pilot werkten verschillende partijen samen. TLN en Beurtvaartadres in Nederland, FNTR in Frankrijk en FTA en het Department for Transport in het Verenigd Koninkrijk.

De pilot is onderdeel van een bredere strategie om handelssystemen te digitaliseren. De e-CMR blijkt eenvoudig te implementeren en is goed te gebruiken voor overzeese logistiek van en naar het Verenigd Koninkrijk.

TransFollow verbindt digitaal de systemen van de afzender, vervoerder(s) en ontvangers van goederen. Het is eenvoudig in gebruik, want het past zich aan de taal van de gebruiker aan. Alle informatie voor alle partijen in de keten is digitaal gedocumenteerd in een dashboard. De gegevens zijn realtime en direct beschikbaar.

Verbeteren winstgevendheid

De e-CMR verbetert de winstgevendheid, effici├źntie en zichtbaarheid van de supply chain voor de logistieke keten. De transparantie zorgt ervoor dat de partijen beter samenwerken en ze samen hun processen kunnen optimaliseren. Ook verminderen de administratieve lasten voor vervoerders.

100% juridische zekerheid

TransFollow voldoet aan alle wet- en regelgeving en werkt nauw samen met handhavende instanties. Eventuele juridische processen, facturering of zelfs procedures gaan sneller en tegen lagere kosten. Door het gebruik minimaliseert u ook menselijke fouten: onleesbare krabbels op papieren vrachtbrieven en verloren documenten zijn verleden tijd. Bovendien vermindert de e-CMR de milieu-impact, omdat er minder papier wordt gebruikt.

Eind 2019: e-CMR-protocol ratificeren

De volgende stap wordt naar verwachting dit jaar nog gezet. Het Verenigd Koninkrijk is het proces gestart waarmee uiteindelijk de ratificatie van het e-CMR-protocol plaatsvindt.

TransFollow en Beurtvaartadres

Beurtvaartadres is de partij in Nederland die TransFollow toegankelijk maakt voor de transportsector.

Paul Knoop
Paul Knoop
Manager Digitale vrachtbrief