arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Veranderingen in de GWH-regeling: ontdek de service van Beurtvaartadres

Maakt u gebruik van de GWH-regeling voor de motorrijtuigenbelasting? Nu ontvangt u de factuurspecificatie nog op cd-rom. Dit stopt op 1 mei 2019. Vanaf dan is een digitale koppeling nodig met overheidsberichtenbox Digipoort. Zelf deze koppeling maken is prijzig en kost tijd. Beurtvaartadres heeft een eenvoudiger en voordeliger alternatief ontwikkeld: de GWH-bijlage Service. Vraag dit aan vóór 31 maart.

De GWH-bijlage Service is een initiatief van Beurtvaartadres en haar partners TLN en evofenedex. Met deze service maken wij de koppeling met Digipoort voor u. Vervolgens ontvangt u de factuurspecificatie maandelijks per e-mail. Zonder dat u hiervoor een eigen (kostbare) koppeling moet opzetten en onderhouden.

De specificatie ontvangt u in hetzelfde formaat als u gewend bent. De manier van verwerken blijft voor u dus gelijk.

Actie is noodzakelijk

De koppeling met Digipoort is noodzakelijk. Heeft u dit niet op 1 mei? Dan kunt u geen gebruik meer maken van de Grootwagenparkhouder-regeling (GWH). U ontvangt vanaf dat moment een aparte (papieren) motorrijtuigaanslag per voertuig in uw wagenpark. Dit betekent veel extra werkzaamheden voor uw administratie.

Prijs per jaar

De kosten van de GWH-bijlage Service zijn op jaarbasis en afhankelijk van het aantal (vracht)auto’s. Bent u lid van TLN of evofenedex, dan krijgt u 20% korting. Heeft u interesse in onze service? Dan ontvangt u van ons een offerte op maat.

GWH-bijlage Service aanvragen: zo doet u dat

Stap 1
Vul vóór 31 maart het antwoordformulier in. 

Stap 2
Onze expert Matthijs van Rooijen neemt op werkdagen binnen 24 uur contact met u op. Hij stuurt u een offerte toe.

Stap 3
Gaat u akkoord? Dan stuurt u de offerte getekend retour. Beurtvaartadres vraagt vervolgens voor u een machtiging aan bij Digipoort.

Stap 4
U ontvangt een machtigingsbrief van de Belastingdienst en activeert de machtiging voor Beurtvaartadres.

Stap 5
U ontvangt vanaf 1 mei maandelijks de factuurspecificaties per e-mail.

In het kort: wat is Digipoort

Digipoort wordt beheerd en ontwikkeld door Logius. Het is een ICT-centrale waar berichtenverkeer voor de overheid afgehandeld wordt: een elektronisch postkantoor. Digipoort ontvangt een bericht, controleert deze en bevestigt (desgewenst namens u) de ontvangst van het bericht.

Matthijs van Rooijen
Matthijs van Rooijen
Customer Service medewerker