arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat

Zelf douaneaangifte doen, steeds makkelijker!

Tegenwoordig is efficiëntie het sleutelwoord voor vele bedrijven binnen de logistiek. Processen worden strak op elkaar afgestemd, om zo te kunnen concurreren op de internationale handelsmarkt. Ook wat betreft de douaneaangifte kan er een belangrijke efficiencyslag behaald worden. U kunt dit nu namelijk eenvoudig zelf regelen.

De applicaties waarmee u een douaneaangifte doet, worden steeds gebruiksvriendelijker. Daarom overwegen steeds meer bedrijven, mede vanwege de tijd- en kostenbesparing, om de aangifte zelf te doen via de desbetreffende software.

Ridvan Taci, expert douane

Besparen op douaneformaliteiten

Met een kleine investering kunt u al beschikken over een webbased douaneapplicatie. Hierdoor ontstaat er een behoorlijke besparing op uw douaneformaliteiten. Steeds meer bedrijven die veel te maken hebben met repeterende aangiften, kiezen ervoor om de douaneformaliteiten zelf in beheer te nemen. Hierdoor kunnen zij sneller handelen, omdat ze niet meer afhankelijk zijn van derde partijen. Binnen enkele minuten krijgt u de aangifte terug en uw leveringsproces kan door. 

Meer inzicht in logistieke afdeling

Het zelf in beheer nemen van de douaneformaliteiten creëert ook een beter inzicht binnen je logistieke afdeling. Het wordt geen doorgeefluik van informatie, maar de medewerkers gaan het proces langzamerhand beter begrijpen. Zij gaan inzien waarom bepaalde informatie verschaft moet worden. Hierdoor kan de desbetreffende medewerker bij onregelmatigheden in de aangifte sneller en efficiënter handelen.

Daarnaast blijft de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor de juistheid van de aangifte bij het uitbesteden nog altijd bij jezelf, en niet bij de expediteur of douaneagent.

Waarom zelf doen?

Dus: waarom zelf in beheer nemen, als uitbesteden ook een optie is? Omdat u dan met een minimale inspanning kosten bespaart, onafhankelijk kan opereren én de douaneaangifte sneller kunt afhandelen. De douanekennis die u opdoet en de gebruiksvriendelijke douaneapplicatie maken het aangeven vanzelf een stuk makkelijker.

Ook zelf aan de slag?

Beurtvaartadres vertelt u graag meer over hoe u zelf douaneaangifte kunt doen. Neem gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek via 088-55 22 152 of douane@beurtvaartadres.nl.

Ridvan Taci
Ridvan Taci
Manager sales import en export