ADR en TransFollow

TransFollow is de standaard voor de digitale vrachtbrief. TransFollow geeft verladers, vervoerders en ontvangers meer regie en controle op het logistieke proces. Elke partij kan aansluiten op het TransFollow-platform en vanuit de eigen bedrijfssoftware gegevens uitwisselen, digitale handtekeningen voor ontvangst of levering zetten, en de status van de zending volgen. TransFollow bespaart tijd en geld en geeft zekerheid over zendingen. Dit laatste is ook bij ADR transporten geen overbodige luxe. Maar mag TransFollow gebruikt worden bij ADR transporten?

"Het ADR stelt dat het gebruik van technieken als Elektronische Gegevensverwerking (EDP) of Elektronische Gegevens Uitwisseling (EDI) als hulpmiddel bij of in plaats van papieren documenten is toegestaan. Voorwaarden zijn dat de voor het vastleggen, de opslag en de verwerking van elektronische gegevens gebruikte procedures voldoen aan de wettelijke voorschriften met betrekking tot de waarde aangaande bewijskracht en beschikbaarheid van gegevens tijdens het vervoer op een wijze, die ten minste gelijkwaardig is aan die van papieren documenten (ADR 5.4.0.2 en ADR 1.4.2.2.1b).

De afzender en de vervoerder moet gedurende een periode van drie maanden een kopie bewaren van het vervoersdocument gevaarlijke goederen en de bijkomende informatie en documentatie zoals aangegeven in het ADR (ADR 5.4.4.1).

Indien de documenten elektronisch of in een computersysteem worden opgeslagen, moeten de afzender en de vervoerder in staat zijn deze in gedrukte vorm te reproduceren (ADR 5.4.4.2)."

Met inachtneming van de beschreven punten mag en kan geconcludeerd worden dat TransFollow gebruikt mag worden bij ADR transporten. 

Mocht je meer van TransFollow, of onze ADR-tools zoals de DGSPortal, willen zien dan kun je bij ons in Nootdorp terecht in het “TransFollow Experience Center”, bel met Mustafa Boubkari voor een afspraak (088-5522158). Wil je op de hoogte blijven over TransFollow, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Mustafa BoubkariCustomer service medewerker088 - 55 22 158