Support tools

Beurtvaartadres biedt de logistieke keten gemeenschappelijke en gebruikersvriendelijke ICT-systemen voor de uitwisseling van gegevens en het verhogen van de datakwaliteit. Onze applicaties worden met uiterste zorgvuldigheid ontwikkeld volgens de Agile-ontwikkelmethode Scrum. 

ADR

Voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg zijn er voor u de ADR-app en de DGSPortal (Dangerous Goods Support Portal). Zowel de ADR-app als de DGSPortal is in nauwe samenwerking met de EVO en TLN ontwikkeld. 

ADN

Voor het vervoer van gevaarlijke stoffen in de binnenvaart gebruikt u onze ADN-app. Voor de inhoudelijke totstandkoming van de ADN-app hebben wij samengewerkt met het CBRB

Talen 

De support tools zijn compleet in het Engels, Nederlands en Deens  beschikbaar. De DGSPortal heeft ook de talenopties Frans en Duits. Dit echter met uitzondering van de bijzondere bepalingen en speciale instructies. Deze worden, indien u kiest voor Frans of Duits, in het Engels weergegeven. In de apps zijn de tekst op het vervoersdocument en de vervoersnaam ook in het Duits en Frans beschikbaar. 
De ADN-app is niet in het Deens beschikbaar. In Denenmarken heeft men geen goederenvervoer over binnenwater.

Bronnen

Voor de juiste vertalingen werken wij uitsluitend met de publicaties van de UNECE. In het Nederlands gaan wij uit van de officiƫle vertaling van het ministerie van Infrastructuur & Milieu.

Toekomst

Voor de beschikbaarheid van de support tools in andere talen zoeken wij samenwerking met instanties in de betreffende landen. In 2015 kunt u ook voor Deens kiezen. 

Meebeslissen?

Wij laten gebruikers graag meebeslissen over toekomstige uitbreidingen op de DGSPortal en nodigen u van harte uit uw wensen kenbaar te maken. Heeft u een idee? Neem contact op met Mustafa Boubkari.

 
Bernadette den UijlAdjunct directeur+31 (0)88- 55 22 135