Nieuws

Berxit
De enige manier waarop de Britse regering kan voorkomen dat de Brexit uitloopt op een totale ontwrichting van de in- en uitvoer met de Europese Unie, is dat het Verenigd Koninkrijk na zijn vertrek uit de Unie voorlopig alle regels van de EU blijft naleven en alleen de politieke instellingen verl
Vorige week vond in Geneve een meeting plaats waar leden van IRU bijeenkwamen om de laatste ontwikkelingen in transport te bespreken. Een centrale rol was weggelegd voor de digitale vrachtbrief.
ICT & Logistiek is hét jaarlijkse event waar u dé (ICT-)oplossingen vindt die nodig zijn om uw logistieke processen efficiënt in te richten en effectief uit te voeren. Een bezoek aan ICT & Logistiek biedt professionals in de Logistiek een actueel overzicht van toepassingen en diensten voor de complete supply chain.
Door het in gebruik nemen van een aangepaste versie van het Europese EBTI-3 systeem verandert het aanvraagformulier voor de afgifte van een beschikking Bindende Tariefinlichting (BTI).
Per 11 september zijn er voor douanevervoer twee wijzigingen in NCTS aangebracht. Het gaat om de voorafaangifte en de voorafgaande regeling.
Nummer 3 van Douane in Zicht is uit. Onderwerpen die onder andere aan de orde komen zijn: - Scan detectie op Maasvlakte I en II - Namaakproducten en Interlectuele Eigendomsrechten (IER) - EU trader portal
Papier is geduldig, zo luidt het spreekwoord. Papier is echter ook traag en foutgevoelig. Beiden eigenschappen combineren slecht met de hoge eisen die wij tegenwoordig aan onze communicatie en informatie stellen: die moet snel en accuraat zijn en altijd direct opvraagbaar.  
Soms zit er een verschil tussen de bedragen op het 'Overzicht gedane aangiften' (OGA) en de 'Mededeling afloop uitstel betaling voor gedane aangiften voor het vrije verkeer' (MAB). Hier onder leest u hoe dat komt.
Meer weten over het EU Trader Portal en de invoering daarvan? De Douane organiseert op 19 september 2017 een webinar daarover. U bent van harte uitgenodigd! Tijdens deze 45 minuten durende digitale bijeenkomst krijgt u antwoord op onder meer de volgende vragen:
U kunt steeds meer zaken online regelen. Binnenkort komen er 2 nieuwe portalen waarin u nog makkelijker uw douanezaken afhandelt: het EU Trader Portal en Mijn Douane. Vanaf 2 oktober 2017 kunt u een aantal Europese vergunningen aanvragen in het EU Trader Portal. U kunt uw vergunningen daar ook raadplegen of wijzigen. Via douane.nl logt u vanaf 2 oktober in op het EU Trader Portal.

Pagina's

Abonneren op Nieuws