Waarom tankreiniging

Het reinigen van een tank na het lossen, dus voordat er weer geladen kan worden, is verplicht. U wilt toch niet dat er resten van dierlijk vet in uw biertje belanden? Of gemengde vruchtensappen drinken waar u alleen sinaasappelsmaak verwachtte? Deze voorbeelden zijn onschuldig, maar er kunnen ook explosieve mengsels in de tank terechtkomen. Tankreiniging is dus verplicht én noodzakelijk.

Hoe weet u of een tank gereinigd is?

Het bewijs van een correct gereinigde tank is het Europees Reinigingsdocument (ERD) dat de chauffeur bij zich heeft. Dit is afgegeven door de tankcleaner.

Wanneer is een tank schoon?

De definitie van ‘schoon’ is als volgt: ‘Een tank is schoon wanneer er geen resten van de laatste lading of schoonmaakmiddel zichtbaar of ruikbaar zijn bij inspectie vanaf het mangat.’ Het kan zijn dat er aanvullende schoonmaakwerkzaamheden nodig zijn ten behoeve van de volgende lading. Deze zaken hebben allemaal een plek op het ERD.

Wie waarborgt de kwaliteit van tankreiniging?

Tankreinigingsbedrijven in Nederland zijn lid van de Association of Tankcleaning Companies Netherlands (ATCN). De ATCN is het aanspreekpunt voor tankreinigingszaken, onder andere voor de overheid. De leden van de ATCN hanteren een hoog niveau van tankreiniging. De ATCN waarborgt dit niveau. De leden kenmerken zich ook door hun kwalitatieve technische dienstverlening, het gebruik van moderne middelen voor de waterzuivering en hun aandacht voor milieuaspecten.

Welke bedrijven mogen het ERD afgeven na reiniging?

De ATCN heeft in Beurtvaartadres een partner gevonden, die de attesten gecontroleerd en traceerbaar uitgeeft. Voor alle ATCN-leden hebben wij een aparte catalogus in de webshop gecreëerd. Na het inloggen in de webshop hebben alleen zij zicht op de ERD-catalogus. Daarmee zijn ATCN-leden de enige bedrijven die het ERD mogen bestellen en afgeven.

Mustafa BoubkariCustomer service medewerker088 - 55 22 158