Echtheid van documenten

Vrachtbrieven, certificaten en andere documenten zijn meer dan drukwerk. Voor deze documenten zijn beveiliging en traceerbaarheid van groot belang.

 Een vrachtbrief zegt iets over de locatie van herkomst, de inhoud en de bestemming. Andere documenten duiden de kwaliteit van het transport, de transporteur of het getransporteerde. Alleen als u overtuigd kunt zijn van de echtheid van een document, kunt u vertrouwen op de kwaliteit van de bijbehorende dienst of producten. 

Doc-Trace strijdt tegen falsificaties

In de logistieke sector worden regelmatig documenten vervalst, waarschijnlijk om de kosten te drukken. Beurtvaartadres strijdt tegen falsificaties. Overheid en brancheverenigingen zien ons als hét adres voor beveiligde en traceerbare documenten. Dat komt mede door onze dienst Doc-Trace. Met Doc-Trace registreren wij onder meer wanneer en aan wie documenten zijn verstrekt. Dat registratieproces is geïntegreerd in ons ERP-systeem en werkt met geavanceerde beveiligingskenmerken. Uw voordeel? Zonder extra investering kunnen wij u de echtheid van een document garanderen op basis van een uniek uitgegeven nummer!

Beveiliging dankzij unieke kenmerken

Voor een optimale beveiliging produceert Beurtvaartadres documenten met een keur aan unieke kenmerken. Bijna alle vervoersdocumenten worden uniek genummerd. Ook houden wij bij wanneer welke nummerreeksen worden geproduceerd. De begeleidingsbrief (voor het transport van afval) en onze certificaten, als de CVO, EUR1, ERD  en het fytosanitair certificaat, zijn  opgenomen in Doc-Trace.

Geen uniek nummer?

Van enkele vervoersdocumenten geven wij ook een ongenummerde versie uit. Bijvoorbeeld van de laseruitvoering van de CMR-vrachtbrief en de binnenlandse vrachtbrief. Deze ongenummerde documenten dient u zelf te voorzien van een uniek nummer.

 

Bernadette den UijlAdjunct directeur+31 (0)88- 55 22 135