arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat
Im- Export / een evofenedex-training

CVO's, EUR1 en factuurverklaringen

Bij het verzenden van goederen over onze landsgrenzen heb je om uiteenlopende redenen een oorsprongsdocument nodig.
een evofenedextraining

CVO's, EUR1 en factuurverklaringen

Een Certificaat van Oorsprong (CVO) bevat alle relevante informatie die nodig is om de oorsprong voor een product aan te duiden.

Steeds meer landen treffen handelsmaatregelen om de eigen markt te beschermen en daarmee de eigen markt te stimuleren. Deze landen stellen voor de invoer en uitvoer van goederen een oorsprongsdocument verplicht om de afkomst van goederen te kunnen vaststellen. Daarnaast spelen politieke redenen een rol en wordt het document gevraagd in het Internationale betalingsverkeer (L/C).
Met sommige oorsprongsdocumenten (EUR1) krijgt zelfs de klant tariefpreferentie, de importeur krijgt hierdoor vrijstelling op het douanerecht. Hierdoor worden je producten aantrekkelijker voor de klant vanwege een gunstiger inkoopprijs. Je kunt hiervoor ook gebruik maken van de factuurverklaring. Deze verklaring geeft ook recht op een lager invoertarief maar leidt bij verkeerd gebruik vaak tot vervelende financiële gevolgen.

Het opstellen van een certificaat van oorsprong gaat vaak gepaard met een hoop ingewikkelde regelgeving. Laat je dus goed informeren en leer op een efficiënte manier met de materie om te gaan.

Voor wie?

Iedereen die direct betrokken is bij het opstellen van oorsprongsdocumenten (CvO, EUR.1, EUR-MED) en de daarbij behorende leveranciersverklaringen. De training is ook zeer leerzaam wanneer je (mede) verantwoordelijk bent voor het douanebeleid of te maken hebt met de administratieve verplichtingen van een exporterende onderneming.

Doel

Bekendhei met het begrip 'oorsprong'. Je weet hoe de oorsprong voor een product wordt bepaald, welke bewijsstukken er nodig zijn en hoe de documenten worden ingevuld.

Door wie?

Wij hebben deze training voor u uitgekozen omdat het perfect aansluit op ons dienstenaanbod. De training wordt verzorgd door evofenedex.

Kosten

Bent u geen lid van evofendex maar wel klant bij Beurtvaartadres? Gebruik dan bij inschrijving, in het opmerkingenveld, de actiecode 'bva lente' en u kunt deelnemen voor de ledenprijs.

Schrijf u nu in!

Gebruik de kortingscode 'bva lente' voor ledenprijs!

Heeft u een vraag? Bel ons gerust

ShipmentManager -team
Ons Im- en exportteam
informatie en service