arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat
Im- Export / een evofenedex-training

Vakopleiding declarant

Hét vervolg op de basisopleiding declarant
evofenedex

Vakopleiding declarant

Als declarant ben je verantwoordelijk voor de correcte afwikkeling van douaneformaliteiten bij de in-, uit- en doorvoer van goederen. De Vakopleiding declarant biedt je de kennis en het inzicht die hiervoor nodig zijn. De vakopleiding is ook geschikt voor (toekomstig) specialisten die zich bezig (gaan) houden met de voorbereiding en afhandeling van handels- en douaneformaliteiten.

Voor wie?

Import-, exportmedewerkers, stafmedewerkers export of documentalisten die werkzaam zijn op een distributieafdeling of een import- exportafdeling bij verladers, transportondernemingen en douaneexpediteurs.
De vakopleiding is ook geschikt voor (toekomstig) specialisten die zich bezig (gaan) houden met de voorbereiding en afhandeling van handels- en douaneformaliteiten.

Doel

Volledig op de hoogte zijn van het proces bij een elektronische aangifte. Berichten die worden ontvangen en verzonden door de douane (AGS) weet je te herkennen. Door het stapsgewijs invullen van de aangifte weet je welke partijen betrokken zijn bij een elektronische aangifte. 

De medewerker heeft als hoofdtaken:

  • aangiftes begeleiden
  • documenten voor grensoverschrijdend vervoer vervaardigen, aanvragen en controleren
  • im- en exportdossiers bijhouden
  • belanghebbenden adviseren en informeren

Door wie?

Wij hebben deze training voor u uitgekozen omdat het perfect aansluit op ons dienstenaanbod. De training wordt verzorgd door evofenedex.

Kosten

Bent u geen lid van evofendex maar wel klant bij Beurtvaartadres? Gebruik dan bij inschrijving, in het opmerkingenveld, de actiecode 'bva lente' en u kunt deelnemen voor de ledenprijs.

Schrijf u nu in!

Gebruik de kortingscode 'bva lente' voor ledenprijs!

Heeft u vragen? bel ons

ShipmentManager -team
Ons Im- en exportteam
informatie en service