arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat
De digitale vrachtbrief

Van papier naar digitaal. Niet omdat het kan, maar omdat het moet.

Contactloos gegevens uitwisselen

Wie begin dit jaar had gezegd dat wij nu allemaal vanuit onze huiskamers aan het werk zouden zijn, was voor gek verklaard. Inmiddels is het helaas realiteit geworden: het land zit grotendeels op slot. We moeten allemaal wennen aan deze nieuwe manier van leven die wellicht nog lange tijd zal duren.

Dit vertaalt zich niet alleen door naar ons privéleven, waar we tussen de honden, katten en kinderen proberen om productief te blijven. Ook essentiële logistieke processen moeten juist nu nog steeds hun doorgang vinden. De luxe om vanuit huis te werken, is in deze sector echter niet aanwezig. De opgelegde maatregelen bieden grote uitdagingen voor zowel planner, chauffeur en directeur.

In deze roerige tijd zien we de afgelopen twee weken de vraag naar alternatieven voor papier groeien. Logisch – de behoefte om een document aan te pakken dat die dag misschien al wel door acht paar handen is gegaan, neemt af.

Dan rijst de vraag: hoe kan ik snel over op een digitale oplossing?
De snelste manier is door gebruik te maken van het Transport Portal. Dit is een online omgeving waarin u zelf een e-CMR kunt aanmaken, die u direct kunt gebruiken. Is dit ideaal? Niet in alle gevallen. Maar het is wel de snelste manier voor u om te stoppen met het gebruik van papieren vrachtbrieven. Een andere optie is om te starten met het Transport Portal en tegelijkertijd TransFollow in uw systemen implementeren.

In deze tijden van grote onzekerheid willen wij in samenwerking met Viaservice (eigenaar van het TransFollow eCMR platform) de transport sector graag helpen. Daarom bieden wij zowel nieuwe als onze bestaande gebruikers de mogelijkheid aan om gratis gebruik te maken van het TransFollow platform en het Transport Portal. Dit betekent dat wij vanaf vandaag tot eind mei geen kosten in rekening brengen voor de vrachtbrieven die u op het platform aanmaakt.  

Waar u ook voor kiest, we denken graag met u mee. Daarom bieden we remote ondersteuning met dezelfde kwaliteit en service als u onder normale omstandigheden van ons gewend bent. Al onze disciplines (sales, support en ketenregie) zijn operationeel en ondersteunen u in deze uitdagende periode.

Dit doen we onder andere door met u te sparren over de mogelijkheden. Ook ondersteunen we u om snel te kunnen starten met de digitale vrachtbrief van TransFollow.

Heeft u vragen, klanten die papier niet langer accepteren en/of overweegt u de overstap?

Ook in deze tijd staat Beurtvaartadres voor u klaar. Zoals we dat al meer dan 90 jaar doen.

Schroom niet te bellen. We zijn er op volle sterkte!

Paul Knoop
Business Unit Manager Digitale vrachtbrief