Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


Verzekerd van de juiste douane-afwikkeling in het VK

De Brexit: het is er toch echt van gekomen. We krijgen nu allemaal te maken met douaneformaliteiten. Al meer dan drie jaar volg ik intensief alle Brexit-perikelen en heb ik hierover volop contact met onze klanten, partners en specialisten.

Zo weten we bij Beurtvaaradres goed welke vraagstukken er spelen in de markt. Zoals het goed organiseren van het verzorgen van de douaneformaliteiten aan de Britse kant. Hiervoor hebben we nu een slimme nieuwe oplossing ontwikkeld.

Voorbereide ondernemers

Sinds de Britten met een minieme meerderheid voor Brexit stemden, is ‘de poppenkast’ begonnen. Vanaf dat moment weet iedereen: er gaat iets gebeuren, maar wat precies? En om eerlijk te zijn weten we nog niet hoe alles in zijn plooi gaat vallen. Dat blijft voorlopig zo, vrees ik. Wel is duidelijk dat iedereen die handelt met het VK vanaf 1 januari 2021 met douaneformaliteiten te maken krijgt.

De afgelopen jaren heb ik met veel ondernemers over Brexit gesproken. In mijn blogs vertelde ik over wat er speelt rondom Brexit en hoe Nederlandse ondernemers hierop het beste kunnen reageren. Met deze aanpak hebben we vanuit Beurtvaartadres al veel ondernemers mogen helpen bij hun Brexit-voorbereidingen.

Door goed te blijven luisteren weten we met welke concrete Brexit-vragen en -uitdagingen ondernemers rondlopen. Naast de eigen klantgesprekken krijgen we veel input van onze partners evofenedex en TLN. Zo blijven we op de hoogte van wat er speelt en hoe we kunnen ontzorgen rondom Brexit.

De Britse kant

We vingen het signaal op dat veel bedrijven het een uitdaging’ vinden om de douaneformaliteiten aan de Britse kant goed te regelen. Want ook aan de Britse kant moeten de douaneformaliteiten goed geregeld zijn. Dit is nieuw voor veel Nederlandse bedrijven die nu nog geen zaken doen met landen buiten de EU. Maar ook voor bedrijven die nu al wel buiten de EU handelen, verandert er door Brexit het nodige.

De Brexit zorgt voor nieuwe operationele uitdagingen en meer douaneformaliteiten. Maar er komt nog een uitdaging bij: een betrouwbare Britse vertegenwoordiging organiseren. Er zijn twee opties: een vertegenwoordiging vinden die de Britse douaneformaliteiten afwikkelt of in het VK een eigen entiteit oprichten. De nodige bedrijven worstelen hiermee. Want een goede betrouwbare VK-partner vinden, blijkt in de praktijk niet zomaar geregeld.


Onze oplossing: EXPORTPlus

Met deze marktsignalen zijn we aan de slag gegaan. Samen met onze douanepartner Gaston Schul hebben we een oplossing ontwikkeld. Een oplossing die juridisch klopt, efficiënt werkt en zorgt voor een betrouwbare vertegenwoordiging aan de Britse kant van de grens.

Met de nieuwe module EXPORTPlus deelt u eenvoudig alle informatie met Gaston Schul. Zij zorgen vervolgens voor de afwikkeling van alle douaneformaliteiten aan de andere kant van de Noordzee. Hierbij blijft de Beurtvaartadres Servicedesk het eerste aanspreekpunt. Door deze innovatieve samenwerking is Brexit geen belemmering om te handelen met het VK.

De klantvoordelen

  • Efficiency en gemak: U hoeft niet meer twee keer de data in te vullen. Dit voorkomt extra werk en verlaagt de kans op het maken van invoerfouten.

  • In control blijven: U heeft altijd de status van de douaneaangiften overzichtelijk gepresenteerd in één applicatie. En dat zowel aan de Britse als de Europese kant.

  • Eenvoudig: U hoeft niet op zoek naar een betrouwbare Britse vertegenwoordiging. Dat is direct en ruim vóór de Brexit al geregeld.

  • Betrouwbare partners: Met Gaston Schul en Beurtvaartadres heeft u twee betrouwbare partners aan uw zijde. Zo bent u altijd up-to-date en verzekerd van de juiste afwikkeling van uw douaneformaliteiten in het VK.

Over Gaston Schul

Gaston Schul is in Europa voor veel bedrijven dé partner die helpt bij de afhandeling van internationale douanezaken. Door heel Europa hebben ze een eigen netwerk dichtbij de belangrijkste logistieke knooppunten, waaronder in het VK. Zo verzorgen ze de douanezaken aan de Britse kant. Zekerheid in douanezaken noemen zij dat!

Meer informatie

Wilt u graag meer weten? Trek dan gerust aan de bel. Mijn collega’s en ik helpen u graag verder. We zijn bereikbaar op 088-55 22 152. Of kijk op onze Import- en export Servicedesk-pagina


Deel deze post
Labels
Archief


Stap soepel over van AGS naar DMS, met mijn 5 tips