Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


Zelf Douaneaangiften opmaken en afhandelen?

In een tijd waarin men alle diensten uitbesteed, is het gebruikelijk als je ook de aangiften van je douanezaken laat doen door een derde partij. Logisch toch? Je hebt de middelen en de kennis niet, dus waarom zou je je vingers branden aan zoiets droogs als een douaneaangifte? Maar wat nou als het allemaal eenvoudiger blijkt te zijn dan je in eerste instantie vermoedde. En hoe prettig zou het zijn als je daar ook nog eens kosten en tijd mee zou besparen.

Wij hebben wellicht de oplossing. Beurtvaartadres beschikt namelijk over een softwareoplossing genaamd ShipmentManager. Hiermee communiceer je gemakkelijk en direct met de Douane, Kamer van Koophandel en Portbase. Deze onlineoplossing open je in een browser, thuis of op je werk, en je loopt stapsgewijs door alle verplichte velden heen. En zo dien je zelf je aangiften in of vraag je de Kamer van Koophandel documenten aan.

De voordelen van onze Douanesoftware

Onze douanesoftware is gemakkelijk in gebruik. En kom je er toch niet uit? Dan heb je altijd onze Servicedesk achter de hand. De voordelen van douaneaangiften met ShipmentManager op een rij:


   Kostenbesparing 
Omdat er geen partij meer tussen zit en je niet per goederenregel een extra fee betaald bespaart men al heel snel op de kosten.


   Tijdsbesparing 
Tijdwinst doordat men zelf met de douane communiceert en dus bijvoorbeeld ook zelf de respons retour ontvangt. Men is dus niet meer afhankelijk van de responstijd van een tussenpersoon. Wanneer de douane aanvullende informatie verlangt of een alternatief bewijs wil voor een ‘confirmation of exit’ dan heb je dit sneller gecommuniceerd.


   Zelf in control zijn van je aangiften 
Een veel gemaakte fout is dat er soms gedacht wordt dat bij uitbesteding de verantwoordelijkheid ook bij de andere partij valt. De aangever blijft verantwoordelijk voor de inhoud van de aangifte. Ook wanneer deze door een derde partij is gedaan. Wanneer de Douane controle wilt uitvoeren, ben je met zelf aangeven ook zelf in de lead.


   Ondersteuning van experts 
Beurtvaartadres beschikt over een Servicedesk waar men zowel via de email als de telefoon terecht kan voor vragen over de aangiften. We kunnen met je mee kijken en adviseren over de aangiften. Of kijken waar het fout is gegaan wanneer je een douaneaangifte afgekeurd retour krijgt. Om je vervolgens verder op weg te helpen.


   Overal beschikbaar
ShipmentManager is een onlineoplossing. Installatie is niet nodig en in tijden van thuiswerken kan men met een oplossing als deze heel makkelijk vanuit huis via een internetbrowser werken.


Veilig en altijd up-to-date

Onze douanesoftware voldoet aan alle veiligheidseisen die bij een moderne onlineoplossing horen, dus je loopt geen risico. Ook zorgen we ervoor dat het programma regelmatig een update krijgt zodat veranderingen in douaneland geen vervelende gevolgen hebben voor het aangeven. Aangezien we nauwe banden hebben met de brancheorganisaties en de verschillende overlegorganen binnen de overheid, zitten we dicht bij de bron van nieuwe informatie. En zo nemen wij onze klanten mee en zorgen ervoor dat zij altijd up-to-date zijn met de meest actuele Douane informatie.


Zelf jouw besparing berekenen op douaneaangiften

Kan jouw organisatie ook kosten besparen door de douaneaangiften zelf te verzorgen? Gebruik dan onze eenvoudige rekentool en kom er zelf achter.


Wil je meer weten over onze online software oplossing ShipmentManager? Neem dan contact met mij op.
Contactpersoon Sebastiaan Vlaming
Im -en Export Sales

06-531 067 71 
Stuur een mail 

Neem contact op

Beurtvaartadres Douane B.V.


Deel deze post
Labels
Archief


E-facturatie: zet in op efficiency, kostenbesparing en duurzaamheid