Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


Stichting Vervoeradres publiceert gratis boekje ‘Vraag uit de praktijk’

Regelmatig krijgt de Algemeen Secretaris van de Stichting Vervoeradres, mr. Shula Stibbe, vragen over juridische kwesties waar organisaties in hun dagelijkse werkzaamheden tegenaan lopen. Daarmee werd het idee geboren om deze vragen te behandelen in het juridische tijdschrift Weg en Wagen. De rubriek ‘vraag uit de praktijk’ verschijnt sinds nummer 56 in het blad. Recent is nummer 100 van Weg en Wagen verschenen. 


Deze mijlpaal is aanleiding geweest om alle artikelen uit de rubriek ‘vraag uit de praktijk’ te bundelen in dit boekwerkje. Deze verzamelbundel is gratis aan te vragen via de website van de stichting. Dit boekje helpt u o.a. met het snel en correct afhandelen van ladingschade en geeft u korte, praktische uitleg van de juridische kant van vervoerovereenkomsten.

Over Stichting Vervoeradres

Dagelijks worden logistieke dienstverleners en verladers geconfronteerd met uiteenlopende juridische vraagstukken voor wat betreft goederenvervoer. De Stichting Vervoeradres (SVA) staat deze ondernemers bij door middel van informatie, maar ook met diverse publicaties.


Kosteloos en in begrijpelijke en duidelijke taal draagt SVA bij aan het begrip van wetten en rechtspraak, wat van vitaal belang is voor bedrijven om professioneel te kunnen opereren. Ook biedt SVA praktische richtlijnen voor het afsluiten van vervoerovereenkomsten en gerelateerde logistieke overeenkomsten, waarbij verwezen wordt naar de branchevoorwaarden zoals de AVC en de standaard vrachtbrief. Voor particuliere partijen in Nederland geldt SVA als een betrouwbare bron en autoriteit op het gebied van informatie over de vrachtbrief en aanverwante juridische onderwerpen.

Weg en Wagen nummer 100

Het honderdste nummer van het juridische tijdschrift "Weg en Wagen" is recentelijk uitgebracht. De artikelen van Weg en Wagen 100 kunt u op de website van Stichting Vervoeradres bekijken. Dit tijdschrift, uitgegeven door de Stichting Vervoeradres, is sinds 1987 toegewijd aan het behandelen van vraagstukken met betrekking tot vervoersrecht. 


Bij het bereiken van de 100e editie van Weg en Wagen is dit tijdschrift ook uitgebracht als een glossy magazine. 

Vraag het Weg en Wagen 100 glossy aan


Deel deze post
Labels
Archief


Regel uw nieuwe bewijs van oorsprong vóór 31 januari 2024