Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


Vanaf 1 januari 2024 geen invoerrecht industrieproducten in Zwitserland

Sinds 1 januari 2024 betaalt u in Zwitserland geen invoerrechten meer voor de meeste industrieproducten. Dit betekent dat u voor deze producten geen EUR.1- of EUR-MED-certificaat van de KVK nodig heeft. Ook is een factuurverklaring niet langer een vereiste. Industrieproducten met HS-codes beginnend van 25 tot en met 97, genieten van deze vrijstelling, ongeacht hun oorsprong, zowel binnen als buiten de EU. Al deze producten kunnen nu zonder invoerrechten worden geïmporteerd in Zwitserland.


Uitzonderingen

U betaalt in Zwitserland wel invoerrechten bij de import van:

  1. Landbouwproducten waarvan de HS-code begint met de cijfers 1 tot en met 24.
  2. Sommige producten waarvan de HS-code begint met 35 en 38.


Hiervoor heeft u dan nog wel een EUR.1-, EUR-MED-certificaat of factuurverklaring nodig. Lees de complete lijst met aanpassingen van de invoerrechten in Zwitserland. Bij import van producten in Zwitserland betaalt u behalve mogelijke invoerrechten ook altijd BTW en andere belastingen. Bijvoorbeeld accijns.

ATA-carnets

De recente wijzigingen in Zwitserland hebben geen invloed op ATA-carnets. Het blijft mogelijk om een ATA-carnet te gebruiken wanneer je tijdelijk goederen naar Zwitserland brengt. Hierbij worden geen btw, accijnzen en verbruiksbelasting in rekening gebracht.

Vraag? Neem direct contact op

Marlon Jochems
Im -en Export Servicedesk

Tel 088-55 22 152 E-mail Stuur een mail 

Deel deze post
Labels
Archief


Martens kunststoffen gestart met de eCMR en rijdt voor 80% digitaal