Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


BVA Podcast: laat u niet verrassen door het CVB

Vanaf 1 oktober wordt Container Vrijgave Bericht (CVB) ingevoerd. Bent u er al klaar voor?

In deze podcast:

Heeft u 1 oktober al rood omcirkeld in uw agenda staan? Want dan is het echt zo ver: het CVB (het Container Vrijgave Bericht) wordt in Nederland ingevoerd. Dit raakt iedere partij in de haven logistieke keten. Maar wat betekent dit voor u, uw positie in de keten en uw klanten? Actuele vragen die om duidelijke antwoorden vragen.

In deze BVA Podcast geven we die antwoorden. Vanuit ondernemersoogpunt gaan we het gesprek aan met Sip van der Weg van de Douane en met Peter Vink van Portbase. Alvast een tip van de sluier: maak een plan en wacht niet te lang. Na het uitstel komt het CVB er nu echt aan!

Onder leiding van onze eigen douanespecialist Ridvan Taci bespreken Sip en Peter de volgende vragen:

  • Wat houdt de invoering van het CVB precies in?

  • Hoe verzorgt u straks de vooraangifte en de opvolgende aangifte?

  • Hoe bereidt u zich als ondernemer goed voor op de invoering?

  • Waarom wordt het CVB nu ingevoerd?

  • Hoe verhoudt het CVB zich tot het DMS?

  • Welke adviezen vanuit Douane en Portbase zijn belangrijk voor een goede voorbereiding?


                                                Sprekers

Peter Vink 

Is bij Portbase verantwoordelijke voor de expediteurs en softwareleveranciers. Hij heeft vanuit die rol in de afgelopen maanden veel praktijkgesprekken gevoerd over het CVB. 

Sip van der Weg

Hij werkt bij het landelijke douanekantoor. Als informatiemanager is hij verantwoordelijk voor de eerste fase van het CVB. Hij vertelt over het CVB, de regels en beweegredenen erachter. En hoe u zich er goed op kunt voorbereiden.

Ridvan Taci

Hij is Business Unit Manager import en export bij Beurtvaartadres. Als host van deze podcast stelt hij praktische vragen die leven bij klanten, ondernemers en stakeholders in de logistiek. 

Meer BVA Im -en Export podcasts ?

Graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de Im -en Export en de Brexit ? Beluister dan de BVA podcasts! U kunt het luisteren wanneer het u uitkomt. Denk bijvoorbeeld aan de auto, het openbaar vervoer of tijdens een rondje wandelen.

Deel deze post
Labels
Archief


BVA Podcast: De eCMR TransFollow als datahub en platform
Er is een mooie digitale toekomst met de eCMR. Benieuwd hoe Beurtvaartadres dit kan realiseren en wat wij voor u kunnen betekenen? Luister dan snel de podcast!