Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


Vracht uit Latijns-Amerika naar Rotterdam vrijgesteld volgens Vertrouwensketen vanaf 31 maart 2024

Vanaf 31 maart 2024 zullen alle importcontainers uit Latijns-Amerika die de haven van Rotterdam bereiken, veilig en betrouwbaar vrijgesteld worden volgens de Vertrouwensketen, zonder vereiste pincode. Logistieke partijen die niet tijdig gereed zijn, kunnen hun containers niet meer ophalen op de terminal.

Wat is de Vertrouwensketen?

De Vertrouwensketen is een keten brede en haven brede aanpak die samenwerkt met belangrijke partners zoals de Port of Rotterdam, diverse brancheorganisaties, rederijen, en de zeehavenpolitie. Het hoofddoel is om de veerkracht van de (digitale) logistieke processen in de haven te versterken, specifiek gericht op het containervervoer via Nederlandse havens.


Binnen de Vertrouwensketen verbinden alle betrokken partijen zich eraan om de release van een container (het recht om een container op te halen) helder door te geven aan de opvolgende schakel in de keten. Deze unieke aanpak zorgt ervoor dat enkel de betrokken partijen de vereiste handelingen kunnen uitvoeren en toegang hebben tot de relevante informatie. Hierdoor wordt actief voorkomen dat kwaadwillende partijen met onrechtmatig verkregen 'sleutels' of pincodes toegang krijgen tot ladingen of informatie over ladingen. Op dit moment zijn er al meer dan 50.000 containers vrijgesteld via de Vertrouwensketen, en dagelijks sluiten zich meer partners aan.


Zie voor meer informatie ook deze links: 


Neem contact op

Sebastiaan Vlaming
Im -en Export Sales

Tel 06-531 067 71 E-mail Stuur een mail 

Deel deze post
Labels
Archief


Beurtvaartadres plant haar 3e bos