Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment
Regel ook ná Brexit uw douaneformaliteiten met Beurtvaartadres

Brexit: zo regelt u uw transport

Brexit is een feit! Dit betekent dat uw vervoer naar het Verenigd Koninkrijk (VK) verandert.


    Meer over Im- en Export 

Op 1 januari 2021 hebben de Britten officieel afscheid genomen van de Europese Unie. Wat betekent dit precies voor u en waarop moet u scherp zijn als u zaken doet met het Verenigd Koninkrijk? We delen graag onze kennis en actuele ontwikkelingen.

Door de Brexit gelden er douaneformaliteiten voor uw transport naar het VK. Deze maatregelen gaan gefaseerd van kracht. Zo maken alle betrokken partijen en systemen stapsgewijs kennis met de nieuwe manier van zakendoen met het VK.

BVA Brexit Podcast: Voorkom onnodig vertraging aan de Britse grens

Brexit Nieuws: Wat is nu de deal ?

Brexit Nieuws: Wat is nu de deal?                                                                             

BVA Brexit Podcast: Onderschat Brexit niet, de spelregels zijn veranderd

De eerste keer aangifte

Eén van de formaliteiten die al sinds januari 2021 van kracht is, is het doen van een douaneaangifte. Als u voor het eerst aangifte doet of laat doen, heeft u een EORI-nummer nodig: het Europese identificatienummer van uw organisatie. Lees hier meer over hoe u uw EORI-nummer kunt aanmaken of aanvragen.

Actueel: VK stelt verdere importcontroles uit

Op dit moment zijn alle bestaande douaneregels van kracht. Een overzicht daarvan vindt u hier

De verscherpingen die gepland stonden voor 1 juli 2022 zijn uitgesteld. Het gaat hierbij om fase 3 van BOM (Border Operating Model). Hieronder vallen de geplande veterinaire en fytosanitaire maatregelen en de extra verplichting om voorafgaand aan het vervoer naar het VK een veiligheidsaangifte (ENS – Entry Summary Declaration) te doen. Dit betekent dat u pas op z’n vroegst eind 2023 te maken krijgt met fysieke controles op een groot aantal landbouwproducten.

De verwachting is dat het VK in oktober 2022 een nieuw controleregime aankondigt. Meer informatie hierover volgt later.


Gaston Schul: partner in het VK

De module van EXPORTPlus helpt u bij uw (nieuwe) douaneformaliteiten. EXPORTPlus is onderdeel van de douaneaangiftesoftware van Beurtvaartadres. Nadat de Nederlandse Douane de goederen vrijgeeft, kunt u via de Portbase-module uw zending vooraanmelden bij Portbase. Zo weet de haven dat er een zending aankomt.

Met EXPORTPlus deelt u vervolgens alle benodigde data met onze betrouwbare partner in het VK: Gaston Schul. Hiermee voorkomt u dubbele data entry. Gaston Schul regelt vervolgens alle douaneformaliteiten voor u aan de kant van het VK. Ook kunt u de zending realtime volgen.

 
 

Vragen? Neem direct contact op

Ridvan Taci
Business Unit Manager Im -en Export

 Tel 06-119 191 41 E-mail Stuur een mail