Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment
Klantervaring

Gulf Oil

De 1.000.000ste aangifte via CustomsController


    Meer over Im- en Export 

Begin 2011 is alweer de 1.000.000ste douane aangifte verstuurd met CustomsController, de online aangiftemethode van Beurtvaartadres. Vanaf de introductie van CustomsController eind 2009 volgden de ontwikkelingen zich in sneltreinvaart op. De meest recente ontwikkeling is de module ‘EMCS’ in CustomsController, naar het gelijknamige Excise Movement and Control System van de douane. Met deze module is het mogelijk om goederen die onder schorsing van accijns worden verzonden en ontvangen elektronisch aan te geven bij de douane, om zodoende te voldoen aan deze douaneverplichting.


Module 'automatische verwerking'

Het bedrijf dat de 1.000.000ste douane aangifte met CustomsController verstuurde, is Gulf Oil Nederland. Vanwege het heuglijke feit heeft Beurtvaartadres Gulf een extra gebruiker toegekend én kosteloos de licentie uitgebreid met de module ‘Automatische Aangifteverwerking’. Dankzij deze module kunnen bedrijven vanuit hun interne orderregistratiesysteem alle douane aangifte volautomatisch verwerken en versturen naar de douane.

ICT-manager Marcel Soliman: “Wij danken Beurtvaartadres voor de eer. Maar ook voor hun goede en snelle ondersteuning bij de invoering van de EMCS-module. Wij versturen nu EMCS-berichten via CustomsController. Dat is de eerste fase. In de volgende fase zijn wij van plan onze depotsystemen aan te sluiten op CustomsController via een XML-interface. De extra module komt dus goed van pas!”


Gulf Oil Nederland

De 1.000.000ste douane aangifte van Gulf Oil Nederland betrof het vervoer van een zending diesel naar Duitsland. Gulf heeft een sterke, internationale reputatie. Daarnaast heeft Gulf een landelijke dekking van tankstations opgebouwd. Deze dekking betreft 450 tankstations. Gulf is in Nederland bekend als een grote speler op het gebied van brandstoflevering aan tankstations, agrariërs, aannemers, transportbedrijven en overige bulkverbruikers. Voor alle accijnszendingen die onder schorsing van accijns worden verzonden en de leveringen over de EU-grens heen, maakt Gulf Oil Nederland gebruik van CustomsController.Geïnspireerd door deze case? Bel mij!

Sebastiaan Vlaming
Im -en Export Sales

Tel 06-531 067 71 E-mail Stuur een mail