Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment
Klantervaring

JTEKT EUROPE BEARINGS BV

Dankzij Beurtvaartadres altijd up-to-date op het gebied van douaneregelingen


    Meer over Im- en Export 

JTEKT zit in verschillende divisies, verdeeld over de gehele wereld. Zij houden zich bezig met het ontwikkelen, produceren en verkopen van allerlei soorten lagers, stuursystemen, aandrijfcomponenten en meer. Eric van Deel, Transport Coördinator bij JTEKT EUROPE BEARINGS BV in Almere, vertelt hoe Beurtvaartadres hen ondersteunt.

De vestiging in Almere is het Europese magazijn van de lagersdivisie van JTEKT. Eric legt uit: “Wij kopen verschillende lagers in bij onze fabrieken verspreid over de hele wereld. JTEKT is van origine een Japanse onderneming, onze lagers worden voornamelijk vanuit onze Japanse fabrieken geleverd. Ook wordt er voor ons geproduceerd in China, de Verenigde Staten en hebben we fabrieken in Europa. Onder andere in Roemenië, Duitsland, Tsjechië, Frankrijk en Engeland. Vanuit Almere bevoorraden we onze klanten, voornamelijk binnen Europa, maar we  exporteren onze producten ook buiten de EU.”

Software en service

JTEKT EUROPE BEARINGS BV wordt inmiddels al sinds 2004 jaar door Beurtvaartadres ondersteund. Eric: “Beurtvaartadres levert aan ons dé online oplossing voor de douane en Kamer van Koophandel (KvK) voor het opmaken van export- en transitdocumenten. Ook voor de opmaak van Certificaten van Oorsprong en EUR.1-documenten kunnen we bij Beurtvaartadres terecht. Daarnaast maken we gebruik van WebDoc, een handige tool van Beurtvaartadres om makkelijk CMR documenten mee op te maken.”

“Als AEO-gecertificeerd bedrijf hebben wij de nodige douanekennis al in huis. Toch kunnen we zo nu en dan wat extra expertise gebruiken, zodat wij ons met onze core business kunnen blijven bezighouden. Deze hulp wordt dan ook geboden vanuit Beurtvaartadres. Daar staan de deskundigen van de servicedesk altijd voor ons klaar.”

Bijvoorbeeld bij verandering in wet- en regelgeving. Eric: “Met dank aan Beurtvaartadres, maar ook door de kennis en expertise die we zelf ondertussen in de loop der jaren hebben vergaard, verloopt alles prima. Echter, op het gebied van douane loop je wel eens ergens tegenaan of verandert er wat. Daar helpt Beurtvaartadres ons bij en denken ze ook actief met ons mee. Zo komen we altijd tot de beste oplossing.”

Van AGS naar DMS

Beurtvaartadres en JTEKT EUROPE BEARINGS BV, een combi die wat Eric betreft goed werkt en nog lang in stand blijft. “Ik ga graag de komende jaren op dezelfde voet verder. Het gaat erg prettig op deze manier, en er komen ook wat thema's aan waarbij wij de hulp van Beurtvaartadres heel goed kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de overstap van het huidige aangiftesysteem (AGS) naar het nieuwe aangiftesysteem (DMS).”

“Daarvoor nam ik bijvoorbeeld onlangs deel aan de AGS naar DMS-kennissessie van Beurtvaartadres. Het is natuurlijk super dat dit georganiseerd werd, omdat er voor mij tot op dat moment nog weinig bekend was over DMS. Tijdens de kennissessie hebben we een introductie gekregen van dat nieuwe systeem.”

Overstap naar ShipmentManager

Bij JTEKT EUROPE BEARINGS BV maken ze momenteel ook gebruik van CustomsController. “We gebruiken nu het nieuwe systeem, ShipmentManager, vooral voor de koppeling naar de KVK. Nog niet altijd voor de uitvoer- en transitdocumenten, omdat bij ShipmentManager, wat mij betreft, nog wel wat verbeter- en aandachtspunten liggen als ik het op onze organisatie betrek. We kunnen lezen en schrijven met het huidige systeem, maar op een gegeven moment zullen we wel over moeten. Tegen die tijd zijn we daar dan ook klaar voor en biedt Beurtvaartadres ons verder de nodige ondersteuning.”

Feedback uit de praktijk

Eric wordt vanuit Beurtvaartadres gestimuleerd om feedback te leveren op de producten en diensten. “Ik heb echt het idee dat ze de feedback uit de praktijk op prijs stellen en er iets mee doen. Bijvoorbeeld met mijn bevindingen over ShipmentManager. Voor ons zitten daar nog wat haken en ogen aan, maar ik merk dat Beurtvaartadres die serieus neemt en ermee aan de slag gaat. Als je het mij vraagt: een hele waardevolle samenwerking en ik kijk uit naar de jaren die komen gaan.”

Geïnspireerd door deze case? Bel mij!

Sebastiaan Vlaming
Im -en Export Sales

Tel 06-531 067 71 E-mail Stuur een mail