Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment
Klantervaring

Koot Flowers

Brexit: “We willen straks in de snelle rij voor de boot staan”


    Meer over Im- en Export 

Engelsen zijn dol op Nederlandse bloemen. Daarom verkoopt Koot Flowers al sinds 1985 bloemen in Engeland. Iedere week rijden ze met twee gekoelde trucks langs Engelse bloemenwinkels. De Brexit is dus een flinke uitdaging.

Eén ding staat vast: stoppen met de verkoop in het Verenigd Koninkrijk is geen optie. Dat weet Brenda van Zwieten van Koot Flowers zeker. “Zolang de Engelsen gek blijven van onze bloemen, blijven wij gaan.” Samen met Beurtvaartadres zijn de nodige voorbereidingen getroffen, zodat ze ook na de Brexit blijven rijden.


Brexit-informatie inwinnen

Voor Koot Flowers was het een flinke klap toen de Britten voor de Brexit stemden. Zowel op de korte als de langere termijn. “De pond zakte flink weg, iets wat wij direct in de portemonnee voelden. Verder gaf het veel onzekerheid over de toekomst”, gaat Brenda verder. “We zijn snel begonnen met het verzamelen van informatie over de Brexit. Via de Brexit scan van de overheid en de douane kregen we al veel informatie.”

Samen met Beurtvaartadres zijn de nodige voorbereidingen getroffen, zodat we ook na de Brexit blijven rijden..”

Koot Flowers

EORI-nummer aangevraagd

Eén van de eerste zaken die werd geregeld was het EORI-nummer aanvragen. “Je hebt het nummer straks sowieso nodig, dus dan heb ik het graag op tijd. Het verzorgen van de aangiften wil ik straks zelf doen. We zijn een klein bedrijf en ik heb graag zicht op hoe alles precies verloopt. Van de douane kregen we een lijst van leveranciers van compatible aangiftesoftware, daar stond Beurtvaartadres ook bij.”


Beurtvaartadres in the pocket

Uiteindelijk koos Brenda voor Beurtvaartadres. Naast de ruime ervaring in de transportsector sprak vooral de servicedesk en de mogelijkheden van de aangiftesoftware aan. “We kunnen straks zelf in de software per product invoeren hoeveel importheffingen er eventueel op zitten. Dit is interessant. Het geeft flexibiliteit en je kunt zelf bepalen welke producten je beter wel en niet kunt exporteren. Ik weet zeker dat ik in de eerste maanden de experts van Beurtvaartadres ga bellen met vragen. Ik heb namelijk nog nooit aangifte gedaan, dus een back-up in the pocket is dan prettig.”


Harde of zachte Brexit

Omdat het nog steeds niet duidelijk is hoe de Brexit er nu precies uit gaat zien, heeft Brenda voor de Brexit alle zaken al samen met Beurtvaartadres ingeregeld. “We hebben ons huiswerk gedaan en zijn voor zo’n beetje ieder Brexit-scenario klaar. Met Beurtvaartadres is de afspraak gemaakt dat we pas starten als de Brexit inclusief douaneformaliteit een feit is. We staan nu dus in de startblokken.”

“Als er een harde Brexit komt dan zijn wij er klaar voor. En mocht er toch een zachte Brexit met een overgangsperiode komen, dan gaan we later live. Eén ding weet ik nu wel zeker: onze vrachtwagens staan straks in de snelle rij voor de boot en lopen zo min mogelijk vertraging op!”


Geïnspireerd door deze case? Bel mij!

Sebastiaan Vlaming
Im -en Export Sales

Tel 06-531 067 71 E-mail Stuur een mail