Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment
Klantervaring

Medical Export Group

Medical Export Group vertrouwt al meer dan 20 jaar op de servicedesk van Beurtvaartadres


    Meer over Im- en Export 

Medical Export Group (MEG) levert medische hulpmiddelen aan hulporganisaties wereldwijd. Het transport ervan is een groot onderdeel van hun belangrijke werk. Een hele uitdaging, weet hoofddeclarant en securitymanager Jacco van der Leeden. Het bedrijf vertrouwt daarom al meer dan twintig jaar op de service van Beurtvaartadres.

Over Medical Export Group

De Medical Export Group werkt hoofdzakelijk in ontwikkelingslanden. 99 procent van de orders komt van buiten de Europese Unie. “Onze klanten zijn hulporganisaties en NGO’s. Denk aan Unicef, Artsen zonder Grenzen en de WHO,” begint Jacco. “De MEG is een one-stop-shop. We hebben alles in huis: van wandklok tot MRI-scan en van paracetamol tot complete operatiekamers.”

CustomsController

Om alle douanewerkzaamheden in goede banen te leiden, werkt de MEG samen met Beurtvaartadres. Jacco: “Beurtvaartadres ondersteunt ons met hun programma CustomsController, en straks met ShipmentManager. We doen zelf onze aangiften, maar hebben daarbij ook af en toe hulp nodig. Bijvoorbeeld als een aanvraag er niet doorheen komt. Of als er iets mis is met de systeeminvulling. Daarnaast houdt de servicedesk van Beurtvaartadres eventuele wijzigingen in de wet- en regelgeving voor ons in de gaten.”

Loyale klant

“Dat we al meer dan twintig jaar samenwerken met Beurtvaartadres komt door de excellente service.” gaat Jacco verder. “Natuurlijk hebben we weleens gekeken naar alternatieven, maar we zijn nooit overgestapt. De belangrijkste reden hiervoor is dat ik bij Beurtvaartadres weet ik dat ik altijd goed word geholpen. Daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken.”

Groter, beter?

Jacco: “Die goede service komt door de korte lijnen. Onze business is snelle handel. Er zitten vaak spoedaanvragen tussen. Ik wil dan direct contact, het liefst telefonisch. Bij Beurtvaartadres weet ik dat mijn vaste contactpersoon met me meedenkt en meekijkt. Daar twijfel ik over bij grotere organisaties die dezelfde service leveren. Groter is niet per definitie beter. Daarnaast houd ik van het persoonlijke contact.” 

Overstap naar ShipmentManager

Buiten de spoedaanvragen werken Beurtvaartadres en de MEG samen aan optimalisaties op de lange termijn. Binnenkort wordt het programma CustomsController vervangen door ShipmentManager. Jacco: “Werken met een nieuw systeem is altijd wennen. Dit doen we dan ook gefaseerd. Het is erg fijn dat Beurtvaartadres ons ondersteunt met de koppelingen met Portbase en de KVK.” 

DMS komt eraan

Een andere grote verandering is de overstap van AGS naar DMS, het nieuwe aangiftemanagementsysteem van de Douane. De verandering is vaak uitgesteld omdat er onduidelijkheid is over de software. Jacco: “Vanuit de Douane is er veel informatie beschikbaar over de overstap. Maar het is lastig om te filteren wat op ons van toepassing is en welke acties daarbij horen. Beurtvaartadres kanaliseert deze informatie voor ons en zet het om naar concrete stappen. Kortom: Beurtvaartadres brengt rust. Dat geeft een veilig en vertrouwd gevoel. We zijn dan ook een erg tevreden en trotse klant.” 

Geïnspireerd door deze case? Bel mij!

Sebastiaan Vlaming
Im -en Export Sales

Tel 06-531 067 71 E-mail Stuur een mail