Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment
Klantervaring

Trivium Packaging

Met ShipmentManager besparen we op jaarbasis al gauw zo’n 60.000 euro


    Meer over Im- en Export 

Trivium Packaging levert en produceert metalen verpakkingen voor verschillende toepassingen en industrieën, met name de voedselindustrie. Naast de productie, verzorgen ze ook het transport van o.a. blikken en deksels naar klanten. Hiervoor maken ze gebruik van ShipmentManager van Beurtvaartadres. Teamleider Expeditie Arno Wijnberg van de vestiging in Deventer vertelt over de voordelen.

Trivium Packaging vervaardigt blikken en deksels van grote rollen metaal. Deze rollen worden op maat gesneden en verwerkt tot verpakkingen voor uiteenlopende industrieën. Arno vertelt: “De afdeling expeditie is het laatste deel van het traject. Hier worden de verpakkingen klaargemaakt voor verzending.”

Voorheen: een tijdrovend proces

Omdat Trivium Packaging veelvuldig goederen en eindproducten buiten de Europese Unie (EU) levert aan klanten en eigen zusterbedrijven, hebben ze regelmatig uitvoerdocumenten nodig. “Hiervoor maakten we in eerste instantie gebruik van een ander transportsysteem en besteedden we een deel uit aan verschillende brokers. Dit kostte veel tijd en extra administratieve werkzaamheden, vandaar dat we op zoek gingen naar een andere oplossing.”

Aangezien Trivium Packaging al jaren verschillende vervoersdocumenten afneemt van Beurtvaartadres, was de keuze voor hun douaneoplossing een hele logische. “Beurtvaartadres was al een betrouwbare partner vóórdat ik 24 jaar geleden bij Trivium Packaging ben begonnen. Hun douanesoftware ShipmentManager – voorheen CustomsController – was voor ons dé oplossing. Bovendien werken we via Beurtvaartadres met proforma facturen, hier kunnen we meer informatie op kwijt dan op normale facturen. Zoals het container-, zegel- en artikelnummer. Dit scheelt ons opnieuw een extra administratieve handeling.”

Tijdwinst en kosten besparen

Dankzij de douanesoftware van Beurtvaartadres gaat het aangifteproces soepeler en sneller. “Terwijl de vracht wordt ingeladen en er wordt gecontroleerd of de vracht aan alle eisen voldoet, maken wij het uitvoerdocument in orde. We zorgen ervoor dat de vrachtwagens hier alweer binnen 15 á 20 minuten weg kunnen met de lading.”

“Via de software kunnen we ook direct communiceren met de douane. Zo zetten we de uitvoerdocumenten direct door en kunnen we containers zelf alvast inboeken bij de terminal in de haven van Rotterdam. Het gebruik van ShipmentManager levert ons tijdwinst op. Alles bij elkaar verbruiken we zo’n 1.200 tot 1.300 exportdocumenten per jaar. Met de douanesoftware van Beurtvaartadres besparen we op jaarbasis al gauw 50.000 tot 60.000 euro.”

Ondersteuning bij Brexit

ShipmentManager biedt veel mogelijkheden en bestaat uit verschillende modules. “Wij maken gebruik van het totale pakket, inclusief de EXPORTPlus module. We hebben hiervoor gekozen omdat dit ook veel voordelen oplevert rondom de Brexit. Via deze module zorgen we er namelijk voor dat óók de Britse douaneformaliteiten worden geregeld. Dankzij de douaneaangiftesoftware van Beurtvaartadres regelen we de douaneformaliteiten aan beide kanten van de grens, soepel en snel.”

“Daarnaast heeft Beurtvaartadres ook trainingen gegeven die volledig in het teken stonden van de Brexit. Al ver voordat de Brexit een feit was, was Beurtvaartadres er intensief mee bezig. Op die manier bouwden ze een voorsprong op, waar ook wij van hebben geprofiteerd. Zo was voor ons al in een vroeg stadium duidelijk wat we konden verwachten en hoe we hier het beste op konden inspelen.”

Continue ondersteuning

Arno kan altijd bij Beurtvaartadres terecht met vraagstukken waar hij tegenaan loopt. “De service van Beurtvaartadres is doelgericht én snel. Ze hebben de ervaring, expertise en kennis in huis om ons extra te ondersteunen op douanegebied. Een waardevolle samenwerking!”

Geïnspireerd door deze case? Bel mij!

Sebastiaan Vlaming
Im -en Export Sales

Tel 06-531 067 71 E-mail Stuur een mail