Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


Extra controles door de douane voor bepaalde goederen

De Douane controleert de komende maanden extra op de indeling, oorsprong, waarde, antidumpingheffing en compenserende heffing bij invoer.

Niet alleen extra controles op anti-dumpingrechten en compenserende rechten waarbij de oorsprong van een aantal goederen extra wordt gecontroleerd, maar ook de indeling en de waarde. Zo weet De douane zeker dat de juiste rechten bij invoer worden betaald.

Aangevers die aangifte doen voor deze goederen moeten bij hun klanten extra informatie over de oorsprong, indeling en/of de waarde opvragen. Dan kan de aangifte op de juiste manier worden ingevuld.

Het gaat om de volgende goederen:

  • Zonnepanelen: vaak van oorsprong uit China, Maleisië of Taiwan. Zonnepanelen komen vaak uit China, Maleisië of Taiwan. Ten onrechte kan een andere oorsprong worden opgegeven en zo worden antidumpingheffing en compenserende heffingen ontweken.

  • Fietsen en fietsonderdelen, glasvezels, keuken- en tafelgerei: vaak van oorsprong uit China. Deze goederen komen vaak uit China. Er kan een andere oorsprong worden opgegeven om de antidumpingheffing te ontduiken.

  • Kleding en schoenen: de waarde en het tarief kloppen niet altijd. Wordt een invoeraangifte gedaan voor kleding of schoenen uit China, Vietnam, Bangladesh, Hong Kong, India, Pakistan of Thailand? Controleer dan goed of de waarde en de goederencode kloppen. De waarde en indeling kloppen vaak niet, waardoor rechten bij invoer worden ontlopen.

Andere risico's

De Douane controleert ook andere punten van de aangifte. Hierboven staat wat extra gecontroleerd wordt. Bedrijven kunnen zo extra kritisch kijken naar hun aangifte, fouten vermijden en oponthoud voorkomen.

De Douane controleert de goederen fysiek, aan de hand van bescheiden en aan de hand van bedrijfsadministraties in Nederland en andere landen. Worden de goederen weggevoerd en de Douane kan de controle niet afhandelen, dan wordt aanvullende zekerheid geëist.

Bron: www.inenuitvoer.nl

Deel deze post
Labels
Archief


Tja, daar staat u dan met de Poolse chauffeur…