Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment


Let op: wijziging in Turkse Customs Regulation CVO

Doet u zaken met Turkije? Let dan goed op. Vanaf 2 september is het verplicht om bij het Certificaat van Oorsprong (CVO) niet alleen de Europese Unie maar ook het specifieke land te vermelden. Op het document vermeldt u dit in vak 3 (oorsprong) Deze wijziging is aangebracht in Artikel 40 van de Turkse Customs Regulation.

De Nederlandse KVK vroeg ons om dit te delen. Kort samengevat: vermeldt u na 2 september 2020 alleen de Europese Unie en niet ook de lidstaat, dan worden uw documenten niet geaccepteerd. Met alle mogelijke gevolgen van dien. Vergeet dus niet ook het specifieke land te vermelden. Zo voorkomt u onnodige vertraging.


Zeker ook belangrijk

Vermeld geen afkortingen op de documenten. Dat mocht al niet en die regel blijft zo. Verder moet u ook op de onderliggende documenten de lidstaat vermelden. In veel leveranciersverklaringen staat nu vaak alleen nog de Europese Unie als oorsprong.

Dit is dus niet meer voldoende. Let op: dit kan gevolgen hebben voor de bewijslast van de producten die u naar Turkije exporteert. Deze moet u misschien eerst vernieuwen omdat het betreffende lidstaat vermeld moet staan.

Deel deze post
Labels
Archief


KVK-exportdocumenten aanvragen? Straks alleen nog digitaal