Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment
Digitale vrachtbrief

De eCMR

De toevoeging op het CMR-verdrag

Wat is de eCMR?

In 2008 is het e-protocol toegevoegd aan het CMR-verdrag. Het schets een juridisch kader (en standaard) voor het gebruik van elektronische middelen bij het vastleggen van de CMR-vrachtbrief.

24 lidstaten, van het CMR-verdrag, hebben het eCMR protocol inmiddels geratificeerd. Enkele hebben het protocol wel ondertekend, maar nog niet geratificeerd. Dat betekent dat je in 24 landen de eCMR mag gebruiken als alternatief voor de papieren CMR.

Inmiddels zijn er diverse partijen die een eCMR aanbieden. Dat wil zeggen: dat zij het uitwisselen van de vrachtbrief elektronisch regelen voor betreffende partijen. Het betekent niet dat zij ook allemaal voldoen aan de eisen van het e-CMR protocol! De Stichting Vervoeradres garandeert dat TransFollow wel compliant is aan het eCMR protocol.


De dynamische wereld van de eCMR

....tot zover de juridische borging. Maar nu de praktijk. Wat doet Beurtvaartadres in de wereld van de eCMR. Onze directeur schreef een blog over de dynamische wereld van transport en de eCMR. 

Daarnaast is het misschien wel relevanter om klantervaringen te delen over het gebruik van de digitale vrachtbrief software. Lees hier de verhalen van onze klanten over het gebruik van de eCMR!


Vragen over de eCMR? 

Juliëtte Roos
Accountmanager Digitale vrachtbrief

Tel  06 8174 8181 E-mail Stuur een mail