Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment
Digitale vrachtbrief

TransFollow Drive App

De gratis app voor het gebruik van de eCMR TransFollow


Neem contact op

Wat is TransFollow Drive?

De eCMR-app "TransFollow Drive" is ontwikkeld zodat iedereen de digitale vrachtbrief, digitaal, kan onderteken. Daarnaast kan het zijn dat een chauffeur (nog) niet beschikt over een device (boordcomputer) waarmee de digitale vrachtbrief ontvangen of afgehandeld kan worden. In dat geval biedt ook TransFollow Drive de oplossing. Chauffeurs hebben met de TransFollow Drive altijd een digitale vrachtbrief (eCMR) voorhanden. Foutkansen worden tot een minimum beperkt.


Hoe werkt het?

De ‘indienende partij’ (vaak de verlader) maakt de eCMR aan in het TransFollow-platform. De vervoerder ontvangt de vrachtbrief dan automatisch in zijn mail. In het ideale geval is deze mail gekoppeld aan het Transport Management Systeem. De vervoerder plant de ritten in en wijst de digitale vrachtbrief toe aan de chauffeur. Die ziet de vrachtbrief verschijnen in zijn TransFollow Drive app.

Betrokken ketenpartners (zoals verlader, vervoerder en ontvanger) ontvangen hiervan automatisch een notificatie email in zijn mail, of ontvangt de eCMR direct in zijn TMS systeem.


Welke voordelen biedt de eCMR-app "TransFollow Drive"?

In TransFollow Drive kunnen chauffeurs onder meer:

 • Vervoersinformatie registreren, zoals aankomst- en vertrektijden.
 • De vrachtbrief voorzien van opmerkingen en notities.
 • Foto’s en documenten toevoegen aan de vrachtbrief.
 • Vrachtbrieven laten aftekenen middels ‘sign on glass’ (via tablet of smartphone).
 • Vrachtbrieven laten aftekenen ‘zonder akkoord wederpartij’ (voor als er niemand is om af te tekenen).
 • Vrachtbrieven aftekenen via QR code uitwisseling

Tegelijk kunnen chauffeurs altijd en overal de actuele status van de digitale vrachtbrieven inzien. Meerdere vrachtbrieven in één keer aftekenen of de vrachtbrief downloaden als pdf? Ook dat is mogelijk in de eCMR-app.


Welke voordelen biedt het digitaal werken met TransFollow Drive nog meer?

De administratie rondom een papieren vrachtbrief is vooral tijdrovend. De vrachtbrieven kunnen zoekraken of onleesbaar zijn door (bijvoorbeeld) weersomstandigheden. Daarnaast, in geval er geen tekenbevoegde in de buurt is, mist u een sluitende administratie. 

De eCMR-app van TransFollow tackelt deze uitdagingen. Dankzij de app zijn alle vrachtbrieven altijd en overal digitaal inzichtelijk. Aftekenen gaat eenvoudig en snel, óók als er niemand aanwezig is (dankzij de optie ‘aftekenen zonder akkoord wederpartij’). U heeft dan een digitaal bewijs dat er afgeleverd is. Tijd en plaats worden geregistreerd en iedereen in de keten is op te hoogte van de aflevering. De chauffeur kan dus altijd snel weer zijn weg vervolgen.

Is uw boordcomputer (nog) niet geïntegreerd met TransFollow? Dan kunt u met de eCMR-app TransFollow Drive op uw smartphone snel aan de slag.

Meer voordelen

 • Eenvoudig tussenlocaties toekennen aan één digitale vrachtbrief.
 • Ken de vrachtbrief zo nodig aan meerdere chauffeurs toe.
 • Zo gewenst volledig  te integreren met de boordcomputer.
 • Afhandeling van zegel- en temperatuur registratie
 • Afhandeling van RTI's 

In meerdere talen beschikbaar

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat de chauffeur of wederpartij een andere taal spreekt. De TransFollow app is in meerdere talen beschikbaar, dus de gebruiker kan bij het gebruik van de app de taalinstellingen wijzigen. De 11 talen die momenteel door TransFollow ondersteund worden, zijn Bulgaars, Duits, Engels, Frans, Pools, Kroatisch, Nederlands, Roemeens, Slowaaks, Spaans én Tsjechisch.

Hieronder een impressie van de TransFollow Drive app

Download hier de TransFollow Drive App

Download de TransFollow Drive App direct vanuit de Google playstore of de App Store. 

Vragen over de eCMR? 

Juliëtte Roos
Senior Accountmanager Digitale vrachtbrief

Tel  06 8174 8181 E-mail Stuur een mail