arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat
Regel ook ná Brexit uw douaneformaliteiten met Beurtvaartadres

Brexit: hoe nu verder?

Deal or no deal: per 1 januari 2021 verandert uw vervoer naar het Verenigd Koninkrijk (VK). De grootste verandering zit in nieuwe douaneregels en douaneformaliteiten. Dit heeft mogelijk grote gevolgen voor uw bedrijf. Wij delen hier graag onze kennis en inzichten met u. Zo bent en blijft u goed voorbereid.
Op 1 januari 2021 is Brexit een feit. Het goederenvervoer tussen het VK en de EU verandert dan drastisch. Tot 1 januari 2021 gelden nog alle EU-wetten en regels, daarna niet meer. Er gaat veel veranderen: bent u al goed voorbereid?

De overgangsperiode

Op 17 oktober 2019 hebben de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk het Brexit-akkoord gesloten. Tussen het akkoord en de definitieve Brexit zit de Brexit-overgangsperiode.

Tijdens deze overgangsperiode gelden voor het VK nog de EU-regels. Voor burgers en bedrijven verandert er niks tot en met 31 december 2020.

Het afgelopen jaar is er sprake geweest van een mogelijke verlening van de overgangsperiode. Deze optie is in het terugtredingsakkoord besproken. Het VK wil hier geen gebruik van maken. Daarom eindigt de overgangsperiode eind 2020. Dus tijd om in actie te komen. Bent u al goed voorbereid op uw nieuwe relatie met het VK?

Douane aangifte bij Import en Export

Als u levert aan het Verenigd Koninkrijk, gaat er voor u vanaf 1 januari 2021 veel veranderen. Na de overgangsperiode krijgt u te maken met grensformaliteiten. Het is belangrijk om u hierop voor te bereiden. Beurtvaartadres helpt u daar graag bij! Onderneem direct actie en bereid u voor op de Brexit in 6 stappen. 

Eén van de veranderingen na de Brexit, is dat u aan de Nederlandse Douane moet laten weten dat u exporteert naar het Verenigd Koninkrijk. U heeft hier een EORI-nummer nodig.

Exporteert u vaker naar de VK? Overweeg dan om een Authorised Economic Operator (AEO) vergunning aan te vragen. Deze vergunning biedt u voordelen als voorrang bij controles.

Zendesk chat inschakelen
On

Sebastiaan Vlaming
Sebastiaan Vlaming
Im- en export Sales