arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat
Uw vrachtbrieven en douaneformaliteiten ná de Brexit

Brexit

Ondernemers die handelen met het Verenigd Koninkrijk (VK), opgelet! D-day komt dichterbij, straks is het VK geen lid meer van de EU. Tijd voor douaneformaliteiten, aangiftesoftware en efficiënte over-de-grens-communicatie. De transitieperiode wordt officieel niet verlengd. Vergis u niet, 31 december 2020 is dichtbij. Bent u voorbereid?

Wat is de huidige stand van zaken?

Op 31 januari 2020 is het Verenigd Koninkrijk definitief uit de Europese Unie gestapt. Op 1 januari 2021 behoort het VK dan ook niet meer tot de Europese Unie. We zitten nog in de overgangsperiode, waarin er nog niets voor u verandert. Wél is het einde in zicht. Stelregel voor Nederlandse ondernemers de komende maanden blijft dus: bereid u goed voor.

Hoezo ‘einde is in zicht’?

In de huidige overgangsperiode onderhandelen het VK en de EU over een handelsakkoord. Die overgangsperiode kon één keer met twee jaar worden verlengd. Inmiddels weten we dat de Britse overheid officieel geen verzoek indient bij de EU tot verlenging van de transitieperiode. We weten dus zeker dat er geen verlenging komt.

Gevolgen douane en Brexit voor uw im- en export

Om na de Brexit te kunnen handelen met het VK, gelden er straks andere regels en wetten dan eerst. Zo krijgt u te maken met douaneformaliteiten voor im- en export. Hiervoor heeft u een EORI-nummer nodig. En de juiste applicaties om certificaten en vergunningen snel en soepel aan te kunnen vragen.

Servicedesk: voor al uw vragen

Heeft u vragen over de Brexit en de gevolgen voor uw im- en export? Of wilt u ondersteuning bij de voorbereiding? Maak kennis met onze Servicedesk. Ons team is vijf man sterk – samen hebben we meer dan vijftig jaar ervaring. Zeker in de overgangsfase willen we ondernemers zo goed mogelijk ondersteunen. Daarom kunt u ook zonder abonnement kosteloos al uw Brexit-gerelateerde vragen bij ons neerleggen.

Onze douane-experts staan in logistiek Nederland bekend om hun brede kennis van de sector. Ze zijn altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom de Brexit, of het nu gaat om wetten en regels of complexe douane-, KvK-, im- en exportzaken.

Wij vertellen u er graag alles over, in begrijpelijke taal. Ook bieden we fullservice-oplossingen via toonaangevende software. Onze Servicedesk communiceert direct met de douane, en kan dus snel schakelen. Zo loopt u nooit vertraging op.

Wat kan onze Servicedesk voor u betekenen?

Neem contact op met de import en export Servicedesk voor:

  • ondersteuning bij uw douaneaangifte.
  • aanvraag vergunningen, certificaten en legalisatie.
  • up-to-date kennis van douanezaken.
  • vragen over (internationale) wetgeving.
  • goederen en- bescheidcodes.
  • aangiftesoftware.

Bereid u in 6 stappen voor op de Brexit

Tijdens de overgangsperiode kunt u zich volop voorbereiden op de aankomende veranderingen. Bereid u in zes stappen voor én zorg dat u op 1 januari 2021 helemaal klaar bent voor de Brexit.

Blijf up-to-date

Wilt u doorlopend up-to-date blijven over de laatste ontwikkelingen rondom de Brexit? Zijn er specifieke onderwerpen waarover u periodiek bijgepraat wilt worden? Laat het ons weten. Vul het formulier in en blijf op de hoogte over de Brexit.

Bel mij gerust voor meer informatie!

John Jochems
John Jochems
Import en export servicedesk