arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat
Uw vrachtbrieven en douaneformaliteiten ná de Brexit

Brexit

Ondernemers die handelen met het Verenigd Koninkrijk (VK), opgelet! D-day komt eraan, de dag dat het VK geen lid meer is van de EU. Tijd voor douaneformaliteiten, aangiftesoftware en efficiënte over-de-grens-communicatie. De transitieperiode geeft wat tijd, maar vergis u niet – het is zo 31 december 2020. Bent u er al klaar voor?

Wat is de huidige stand van zaken?

Op 31 januari 2020 is het Verenigd Koninkrijk definitief uit de Europese Unie gestapt.  Op 1 januari 2021 behoort het VK dan ook zeer waarschijnlijk niet meer tot de Europese Unie. Tot die tijd (de overgangsperiode) verandert er voor u nog niets en kunt u zich volop voorbereiden op de Brexit. Lees hier meer over op de pagina 'de overgangsperiode tot eind 2020 is aangebroken'.

Waarom ‘zeer waarschijnlijk’?

In de overgangsperiode onderhandelen het VK en de EU over een handelsakkoord. En die overgangsperiode kan één keer met twee jaar worden verlengd. Of Boris Johnson hiervan gebruik gaat maken, weten we nog niet.

Gevolgen douane en Brexit voor uw im- en export

Om na de Brexit te kunnen handelen met het VK, gelden er straks andere regels en wetten dan eerst. Zo krijgt u te maken met douaneformaliteiten voor uw im- en export. Hiervoor heeft u een EORI-nummer nodig. En de juiste applicaties om certificaten en vergunningen snel en soepel aan te kunnen vragen.

Servicedesk: voor al uw vragen

Heeft u vragen over de Brexit en de gevolgen voor uw im- en export? Of wilt u ondersteuning bij de voorbereiding hierop? Maak kennis met onze Servicedesk. Ons team is vijf man sterk - samen hebben we meer dan vijftig jaar ervaring.
Onze douane-experts staan in logistiek Nederland bekend om hun brede kennis van de sector. Ze zijn altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom de Brexit, of het nu gaat om wetten en regels of complexe douane-, KvK-, im- en exportzaken.

Wij vertellen u er graag alles over, in begrijpelijke taal. Ook bieden we fullservice-oplossingen via toonaangevende software. Onze Servicedesk communiceert direct met de douane, en kan dus snel schakelen. Zo loopt u nooit vertraging op.

Wat kan onze Servicedesk voor u betekenen?

Neem contact op met de import en export Servicedesk voor:

  • ondersteuning bij uw douaneaangifte.
  • aanvraag vergunningen, certificaten en legalisatie.
  • up-to-date kennis van douanezaken.
  • vragen over (internationale) wetgeving.
  • goederen en- bescheidcodes.
  • aangiftesoftware.

Bereid u in 6 stappen voor op de Brexit

Tijdens de overgangsperiode kunt u zich volop voorbereiden op de aankomende veranderingen. Bereid u in zes stappen voor én zorg dat u op 1 januari 2021 helemaal klaar bent voor de Brexit.

Blijf up-to-date

Wilt u doorlopend up-to-date blijven over de laatste ontwikkelingen rondom de Brexit? Zijn er specifieke onderwerpen waarover u periodiek bijgepraat wilt worden? Laat het ons weten. Vul het formulier in en blijf op de hoogte.

Bent u er al klaar voor?

In de aanloop naar de Brexit hebben wij u inmiddels meerdere malen geïnformeerd. Of van uitstel afstel komt, of juist helemaal niet? Wij houden het voor u in de gaten. Bent u ondertussen geheel up-to-date? Of mogen wij u nog steeds op de hoogte houden en u voorzien van tips en advies? Laat het weten via ons brexit formulier!

Bel mij gerust voor meer informatie!

John Jochems
John Jochems
Import en export servicedesk