Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment
Klantervaring

Logi Trans

Douaneformaliteiten sneller én efficiënter geregeld dankzij ShipmentManager


    Meer over Im- en Export 

Als expediteur ontzorgt Logi Trans B.V. (zelfstandig opererend binnen de Logi Trans Group) organisaties volledig door het transportproces op zich te nemen. Inclusief alle bijbehorende douaneformaliteiten. Hiervoor maken zij gebruik van de douanesoftware ShipmentManager van Beurtvaartadres. Managing Director Piet Brink vertelt wat hen dat oplevert. 

Het hoofdkantoor van Logi Trans is gevestigd in de Noorse havenplaats Tananger. Ook beschikt de organisatie over vestigingen in Denemarken, Zweden en Nederland. In Coevorden om precies te zijn. Hier is Piet Brink werkzaam als Managing Director. Hij vertelt: “Wij zijn gecertificeerd voor internationaal transport – voornamelijk in de energiesector -  door de Det Norske Veritas (DNV). We verzorgen transporten over land, zee en door de lucht.”

Specialist in im- en export buiten de EU

Logi Trans heeft ruime ervaring met im- en export van en naar landen buiten de Europese Unie (EU). Piet vertelt: “Aangezien Noorwegen geen deel uitmaakt van de EU, weten wij precies wat er nodig is voor het inregelen van de export vanuit de EU en de import in Noorwegen. En andersom. We zorgen dat alle douanedocumenten die hiervoor nodig zijn, in orde zijn.”

Het vervoeren van goederen van buiten de EU naar het binnenland brengt namelijk aanvullende douaneformaliteiten met zich mee. “Goederen die buiten de EU zijn geproduceerd en nog niet zijn ingeklaard of opnieuw zijn uitgevoerd, moeten altijd worden vervoerd met een T1-document. Wij verzorgen zowel de juiste exportdocumenten als het inklaren van deze goederen. Kortom: het transport van A tot Z.”

Tijdwinst en inzicht in data

Om al deze activiteiten nog verder te stroomlijnen, zocht Logi Trans een programma waarmee een directe connectie met de douane mogelijk was. “We namen al (digitale) vrachtbrieven af bij Beurtvaartadres. Het was voor ons dus een logische stap om ook voor hun douanesoftware te kiezen. De oplossing ShipmentManager – voorheen CustomsController - stelt ons in staat om douanedocumenten digitaal te verwerken, ordenen én direct door te zetten naar de douane. Hierdoor verloopt het afhandelen van douaneformaliteiten sneller, efficiënter én effectiever dan voorheen.”

“Naast deze voordelen, biedt ShipmentManager ons ook realtime inzicht in data. Klopt een btw-nummer niet? Dan halen we dat direct uit ons systeem. Zo behouden we digitaal het overzicht over onze exportdocumenten. Hierdoor zijn we minder tijd kwijt aan administratieve taken en is het risico op fouten minimaal.”

Nauwkeurige implementatie

Beurtvaartadres verzorgde de gehele implementatie van ShipmentManager binnen Logi Trans. “Via trainingen en cursussen heeft Beurtvaartadres ons uitgebreid kennis laten maken met hun douanesoftware. Hierdoor is het voor iedereen binnen onze organisatie duidelijk wat de mogelijkheden zijn en kan iedereen er goed en prettig mee werken. Zijn er toch nog vragen, dan kunnen we altijd rekenen op ondersteuning vanuit de im- en export Servicedesk. De specialisten van Beurtvaartadres staan voor ons klaar met hulp bij douanevraagstukken. Beurtvaartadres verdiept zich in onze organisatie en ként onze bedrijfsprocessen. Hierdoor kunnen ze ons gericht adviseren.”

Training: voorbeelden uit de praktijk

Ook na de implementatie blijft Beurtvaartadres betrokken als partner. “Als wij onze behoeften kenbaar maken aan Beurtvaartadres, komen zij snel met een passende oplossing. Ook geeft Beurtvaartadres regelmatig trainingen, zodat we onze douane-kennis up-to-date houden. Verder sparren we over specifieke vraagstukken die spelen binnen ons netwerk.”

“Soms zijn deze vraagstukken herkenbaar voor Beurtvaartadres, omdat zij deze ook tegenkomen bij klanten uit hun eigen, omvangrijke netwerk. Daar plukken wij dan óók de vruchten van. Hierdoor krijgen we via Beurtvaartadres inzicht in diverse im- en export vraagstukken die spelen in onze sector en ontdekken we hoe wij hier mee om dienen te gaan.”

Opschalen mogelijk

In de toekomst wil Logi Trans de douaneactiviteiten voor klanten nóg verder uitbreiden. “Dit betekent dat we moeten opschalen en meer modules binnen ShipmentManager gaan gebruiken. Nu maken we gebruik van de modules ‘invoer’, ‘uitvoer’, ‘Transit Aankomst’ en ‘Portbase’. In de toekomst zal daar de module ‘toegelaten afzender’ bijkomen.  Ik heb er alle vertrouwen in dat dit dankzij de ondersteuning van Beurtvaartadres soepel en effectief gaat verlopen. 

Geïnspireerd door deze case? Bel mij!

Sebastiaan Vlaming
Im -en Export Sales

Tel 06-531 067 71 E-mail Stuur een mail