Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment
Klantervaring

Driessen Group of Companies

Advies op maat en gerichte hulp door Beurtvaartadres


    Meer over Im- en Export 

Driessen Group of Companies is gespecialiseerd in het mengen (blenden) van poeders en vloeistoffen. Dit doen ze zowel in de food-, feed- en technische sector. Binnen de groep is Driessen International Custom Services verantwoordelijk voor alle douanezaken en werkt zij daarbij samen met Beurtvaartadres. We bespreken deze samenwerking met Maarten van Heck, Head of Custom Department.

Naast het mengen, heeft de Driessen Group zich tegenwoordig ook gespecialiseerd in het extruderen van voedingsmiddelen. Maarten: “Dat wil zeggen dat we meel, bijvoorbeeld van tarwe, soja of erwt onder toevoeging van water, onder hoge druk en temperatuur laten expanderen. Hiermee krijg je een popcornachtig product dat in de foodsector wordt ingezet als vleesververvanger. Wij ontzorgen onze klanten daarnaast vervolgens volledig in de gehele logistieke keten: van grondstof en eindproduct.

Douaneprocessen en -formaliteiten

Doordat de Driessen Group zakendoet over de hele wereld, krijgen ze regelmatig te maken met verschillende douaneprocessen en -formaliteiten. “Voorheen werkten we alleen met CustomsController van Beurtvaartadres. Dit hebben we later uitgebreid met ShipmentManager voor zaken met de Kamer van Koophandel (KvK). Met de implementatie hiervan heeft Beurtvaartadres ons volledig ondersteund. Uiteindelijk zal CustomsController volledig opgenomen worden in ShipmentManager, waardoor het een compleet pakket zal worden.

Alle douaneaangiften worden gedaan via CustomsController. “Denk aan invoer en uitvoer, actieve veredeling en entrepot. Dit wordt allemaal in CustomsController verzameld en direct doorgezet naar de douane. Soms lopen we wel eens vast in het gebruik, dan bellen we de helpdesk op. Ze helpen ons altijd direct met vraagstukken, maar dat komt gelukkig niet vaak voor. Soms liggen problemen ook bij de douane zelf.Helpdesk en formulieren

Over de helpdesk van Beurtvaartadres is Maarten enthousiast. “Dat werkt echt voor de volle 100 procent. We worden gericht geholpen en krijgen advies op maat, aan de hand van de juiste kennis en expertise. Beurtvaartadres is op de hoogte van de meest recente wet- en regelgeving en kan ons daarom altijd van het juiste advies voorzien. Naast dat we gebruikmaken van de helpdesk, bestellen we regelmatig formulieren via Beurtvaartadres. We hebben vergunningen om zelf een ATR of CVO af te drukken, dit moet op speciaal voorgedrukte formulieren. Deze schaffen we via Beurtvaartadres aan.”

Programma In- en Uitvoer

De wet- en regelgeving omtrent douane verschilt over de hele wereld en is aan verandering onderhevig. “Dankzij Beurtvaartadres blijven we volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Via het onlineprogramma In- en Uitvoer voorzien ze ons van actuele informatie over douanerecht, handelsverdragen, sancties en wet- en regelgeving.

Blik op de toekomst

Maarten is tevreden over de samenwerking met Beurtvaartadres. “Daarom hoop ik vooral op dezelfde voet met elkaar verder te gaan. Bij Beurtvaartadres beschikken ze over de juiste kennis en expertise, daardoor zijn ze een volwaardig partner op het gebied van douanezaken. Doordat we met de douane kunnen communiceren via CustomsController, zorgt ervoor dat Beurtvaartadres ons ontzorgt in het ontwikkelen van eigen software. Dit scheelt uiteraard enorm in de kosten. Over het algemeen is deze software heel gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Lopen we toch vast? Dan staat Beurtvaartadres ons met raad en daad bij. Met een klein, maar kundig team. Ik vertrouw hier volledig op en kijk ernaar uit om nog jaren met elkaar door te gaan op deze voet.”

Geïnspireerd door deze case? Bel mij!

Sebastiaan Vlaming
Im -en Export Sales

Tel 06-531 067 71 E-mail Stuur een mail