Juridisch juist Goede service De beste kwaliteit Compleet assortiment
Klantervaring

IMT Solutions

sneller douaneformaliteiten verzorgen geeft rust en tijd


    Meer over Im- en Export 

Bij IMT Solutions in Zeewolde waren ze onnodig veel tijd kwijt bij het aanvragen van CVO’s (certificaten van oorsprong) bij de KvK en het verzorgen van de aangifte bij de douane. Samen met Beurtvaartadres werd overstap naar de juiste software gemaakt. Het resultaat: goedkoper, efficiënter werken, meer overzicht en zelf de touwtjes in handen hebben.

IMT Solutions is onderdeel van SUEZ, een grote internationale speler in de afvalverwerking en waterreiniging. IMT Solutions is specialist in het maken van hoogwaardige waterfilters voor het filteren van drinkwater en afvalwater. De filters worden in de eigen fabriek in Zeewolde gemaakt en daarna geëxporteerd over de hele wereld.


Volop exporteren

Marjet Dekker is verantwoordelijk voor de certificeringen en doet de audits bij IMT Solutions. “Iedere zending die onze fabriek verlaat, zie ik voorbij komen. We doen volop zaken met het buitenland, waaronder veel landen buiten de Europese Unie. Dit betekent dus dat ik regelmatig douanezaken verzorg en CVO’s aanvraag. Bij zendingen naar bijvoorbeeld het Midden-Oosten wordt standaard om een CVO gevraagd. En iedere zending buiten de EU moet je melden bij de douane.”

Via de post duurt het meestal drie werkdagen voordat je het CVO van de KvK terug krijgt. Nu is dat binnen een paar uur.

Marjet Dekker • IMT Solutions

Efficiëntieslag gemaakt

Tot voor kort ging de aanvraag voor het CVO via de post en verliepen de douanezaken via een tussenpartij waarvan ze dus afhankelijk waren. Marjet ontdekte per toeval de digitale oplossingen die hiervoor tegenwoordig zijn. “Recent raakte een aanvraag voor een CVO per post zoek. Toen ik hierover met de KvK belde, vroegen ze waarom we de aanvragen niet digitaal deden. Hier had ik nog nooit aan gedacht, ik heb me er direct in verdiept.”

“Via de KvK-website werd onder meer Beurtvaartadres aanbevolen als erkende softwareaanbieder. Ik heb informatie opgevraagd en direct nam John Jochems van Beurtvaartadres contact op om de mogelijkheden te bespreken. Sterker nog: via TeamViewer nam hij mijn computer over en liet direct zien hoe eenvoudig je via de software een KvK certificaat aanvraagt”

“Ik was direct geïnteresseerd. Via de post duurt het meestal drie werkdagen voordat je het CVO van de KvK terug krijgt. Nu is dat binnen een paar uur. Verder wees John mij op de softwaremodule om zelf eenvoudig een export te melden bij de douane. Ook interessant, omdat we nu onze tussenpartij minder nodig hebben. We zijn niet meer van ze afhankelijk, kunnen veel sneller schakelen en het is ook nog goedkoper.”


Een goede start

Na de korte demonstratie was Marjet enthousiast. “John was direct heel betrokken”, gaat Marjet verder. “Hij heeft duidelijk laten zien hoe alles werkt en wat het ons kan opleveren. Hierna besloten we te kiezen voor Beurtvaartadres als softwareleverancier. John en een collega hebben ons in een ochtend helemaal wegwijs gemaakt in de software. En nu kunnen we er zelf mee aan de slag. En als we toch vastlopen, is één telefoontje genoeg voor ondersteuning. Via TeamViewer kunnen ze direct meekijken en ons weer op weg helpen. Ideaal!”


Geïnspireerd door deze case? Bel mij!

Sebastiaan Vlaming
Im -en Export Sales

Tel 06-531 067 71 E-mail Stuur een mail