Om onderling onafhankelijk informatie uit te wisselen, is het belangrijk dat alle betrokken partijen verbonden zijn met TransFollow. Hiervoor biedt TransFollow met een API een verbindingspunt. Maar hoe werkt zo’n integratie precies? U leest het in dit artikel.
De technische implementatie
Alle partijen kunnen verbinden met TransFollow. Samen vormen ze de informatiestroom. De API is het aansluitpunt en de ingang voor u als softwareleverancier. De API is een groep van ‘eindpunten’ of functionele eenheden, die gebouwd is op de backend. In de specificaties van de API staan het formaat en de berichtenstructuur voor de eindpunten. De backend accepteert de informatie en wijzigingen die vanuit alle gekoppelde systemen via de API binnenkomen.
Backend accepteert informatie
De backend accepteert klantinformatie van externe TMS-, ERP en WMS-systemen. Klanten kunnen data opvragen of aanbieden in een gestandaardiseerd, syntactisch format (JSON). De communicatie verloopt via het zogeheten http-communicatieprotocol. Dankzij een standaard TLS-encryptie is de informatie niet toegankelijk voor derden. Berichten die verstuurd worden via de eindpunten zijn stateless voor de klant en backend.
TransFollow-concepten
TransFollow vertaalt alle informatie naar de TransFollow-concepten. De partijen stemmen in om via deze voorwaarden te communiceren over bedrijfsgerelateerde informatie. Zo zorgen ze samen voor een succesvolle uitwisseling van data. U vindt hier een beschrijving van alle TransFollow-concepten, inclusief praktische voorbeelden.
Een gecoördineerde aanpak
TransFollow is een onafhankelijk platform, gebaseerd op een gedeelde digitale vrachtbrief (eCMR). Alle betrokken (transport)partijen kunnen informatie delen over die digitale vrachtbrief. Als één van hen een wijziging aanbrengt, worden alle partijen hierover geïnformeerd. De veranderingen zijn zichtbaar in alle gekoppelde systemen.
Doelen met de eCMR
Elke betrokken partij heeft zo zijn eigen reden om aan de slag te gaan met de eCMR. Zo kan een partij de eCMR gebruiken als een dynamische vrachtbrief. Terwijl een ander de eCMR gebruikt om retouren beter te managen. Deze keuzes beïnvloeden, verrijken en versnellen de verschillende onderdelen van het logistieke proces. Stem uw werkwijze daarom af met alle partijen. Zo bereikt u samen een succesvolle integratie. Beurtvaartadres helpt u hier graag bij.
De juiste informatievolgorde
Om stapsgewijs de informatie-uitwisseling met TransFollow in te plannen, moet elke transportgerelateerde handeling waarvoor informatie nodig is in kaart gebracht worden. Ook is het belangrijk dat wordt bepaald welke informatie van en naar TransFollow wordt gestuurd. De handelingen vinden plaats in de volgorde waarop het transport plaatsvindt.
Een voorbeeld: het transportmanagementsysteem (TMS) maakt de vrachtdocumenten aan omdat het als eerste informatie heeft over het geplande transport.
Het warehousemanagementsysteem (WMS) heeft echter meer informatie over de aard van en de hoeveelheid goederen. Het WMS voegt die informatie dus toe aan de vrachtbrief.
Uitwisseling van informatie
TMS-, WMS-, FMS- en ERP-systemen worden beheerd door verschillende organisaties. Al die organisaties hebben een eigen kijk op transport. De informatie die beschikbaar is, verschilt daarom in vorm en inhoud. Toch is het belangrijk dat al deze partijen kunnen connecten met TransFollow. Samen bepalen ze welke informatie essentieel is voor een succesvolle workflow. Zo geven ze samen vorm aan de informatie-uitwisseling in de hele supply chain
Een functionele blauwdruk maken
De informatiestroom die in en uit TransFollow gaat, loopt parallel aan de belangrijkste logistieke processen. Het is daarom handig om de precieze timing en workflow van de informatie tussen de systemen goed in te plannen. Wilt u graag zo’n blauwdruk? Beurtvaartadres helpt u hier graag mee.
Meer weten over TransFollow?
Paul Knoop
Senior Accountmanager
Tel 06 4627 8173 E-mail Stuur een mail